Fra kjelleren hos De Buris, der vinen er lagret. (Foto: Tommasi)

Eksklusiv Amarone klar for Norge

Tommasi-familien har akkurat påbegynt en ny æra med lanseringen av De Buris, en ny Amarone Classico Riserva 2008. Kun 100 flasker av Tommasi – De Buris Valpolicella Classico DOC Amarone Riserva 2008 ble tilgjengelig i Norge i november 2018. Pris: 1650 kroner.

Publisert

– De Buris er ikke bare et produkt, men også et prosjekt, sa Pierangelo Tommasi på lanseringsfesten i Veneto denne høsten.

Sørvestvendt mot Gardasjøen

Eventyret startet for 20 år siden, for det var da Tommasi-familien kjøpte vinmarken La Groletta, som ligger perfekt til for Amarone-produksjon midt i hjertet av Valpolicella. Denne vinmarken er på 10 hektar, hvorav 1,9 hektar er reservert for De Buris-produksjon, og ligger i den høyeste delen av området – der det er en helt spesiell jordsammensetning bestående i hovedsak av leire.

Vinmarken vender sør-vest, mot Gardasjøen, og nyter godt av det milde klimaet akkurat her. Druehøsten er derfor av særdeles høy kvalitet bestående av Corvina, Corvinone, Rondinella og Oseleta.

7940 flasker, 100 til Norge

Samtidig kjøpte familien De Buris-eiendommen like i nærheten med den storslagne, riktignok forfalne bygningen, og da var det helt naturlig å kalle dette nye vinprosjektet De Buris. Både vinmarken og eiendommen har krevet en enorm arbeidsinnsats, men nå etter 20 år, ser man resultatet.

Det neste kapitlet ble skrevet for 10 år siden, i 2008, da den første årgangen av De Buris ble tappet på flaske; 7940 flasker, der 100 ble reservert for det norske markedet.

Vinturisme og sosialt ansvar

Familien Tommasi renoverer deres Villa De Buris til en 5-stjerners resort med 18 rom, vinkjeller og et område dedikert til vinsmaking.

Det er forventet at Villa De Buris står klar til å ta imot gjester i 2023. Villa De Buris er et viktig historisk og kulturelt minnesmerke som har sin opprinnelse fra Romertiden. Bygningen er riktignok blitt påbygget i middelalderen og renessansen, og det er også kommet til noen dyrbare veggmalerier. Tanken er at dette skal bli et eksklusivt sted for gjester, kunder og alle som er interessert i vin, gastronomi og kulturarv i dette flotte området. De Buris står også for en stiftelse, som fra 2019 vil fremme kultur og sosial bærekraft i regionen, heter det i meldingen fra Interbrands Norway.

Tommasi – De Buris Valpolicella Classico DOC Amarone Riserva 2008

Land/distrikt: Italia/Veneto.

Passer til: Passer som «meditasjonsvin» før og etter et måltid, og til kraftige kjøttretter som vilt, svin og oksekjøtt, takler kraftige sauser og rikt tilbehør. Går også til vellagrete oster.

Varenr.: 10476701 (Vinmonopolet).

Pris: 1650 kroner (Vinmonopolet).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS