Danièl Rouge Madsen. (Foto: Morten Holt)

Kan få Norges Vels gründerpris

Kokken Danièl Rouge Madsen er finalist til Norges Vels gründerpris 2021.

Publisert

Rouge Madsen har en lang nasjonal og internasjonal merittliste. Nå satser han for fullt på Craftly, som tilbyr ferdige og organiske måltidsløsninger i storproduksjon til markedet for hotell, restaurant og catering (horeca), helt uten tilsetningsstoffer.

I januar 2020 gikk Rouge Madsen rundt med en fem-siders powerpoint-presentasjon til venner og bekjente for å forhøre seg om ideen hans var bra. Det tok ikke lang tid før han fikk med seg partnere og begynte å skape oppskrifter og produkter.

– Plutselig hadde vi laget over 220 produkter der kun 25 var på markedet allerede. Vi fikk masse kunder, blant annet Radisson Blu-kjeden, og noen har allerede kopiert oss og vi har blitt vurdert for oppkjøp, sier Rouge Madsen.

Ren mat med Craftly

Craftly tilbyr i dag produkter i alle kategorier; kjøtt, fisk, pureer, grønnsaker, sauser og dressinger og salater, helt frie for tilsetningsstoffer.

– Vår mat er ren og rettene er organiske, fri for palmeolje og all varmmat er fri for gluten. Hos oss er en gulrot en gulrot, ikke kjemisk lagde aromastoffer, sier Rouge Madsen.

– Det er viktig for oss å fortelle hva som gjør produktet unikt, hva råvarene er og historien bak. Visjonen vår er «Driven by care», derfor har vi et tre i logoen vår som vokser og gror. Vi er en bedrift der vi bryr oss, vi skal bry oss om bøndene og bruker gjerne restgrønnsaker for å forhindre matsvinn, vi ansetter folk som har falt ut av arbeidslivet, og vi bidrar til effektivisering og bedre helse for våre kunder, sier han.

Alle produktene er pakket i praktiske vakuumposer, noe som gjør det enkelt å tilberede maten ved å legge de i en dampende ovn, og som gir mindre oppvask, og dermed mindre vannforbruk.

Tidlig kokkeinteresse

Hans interesse for mat startet i 8. klasse på ungdomsskolen i Sandnes. Han skulle ha arbeidsuke og fikk plass på kjøkkenet på Quality Hotel Residence i Sandnes.

– Jeg møtte så mye glede på kjøkkenet, og fant ut at jeg ville jobbe med dette. Jeg var veldig målbevisst og fikk jobb i oppvasken – og deretter læreplass, sier han.

Unggutten fikk etter hvert jobb i Norge, men det tok ikke lang tid før trangen til å reise ut meldte seg.

– Det var jo ikke internett, men jeg brukte reisekatalogen til Ving, som kom i postkassen, til å finne de beste hotellene og ringe rundt for å forhøre meg om jobb, sier Roge Madsen, og legger til at hans mor var ganske så fortvilet over de høye telefonregningene.

Internasjonal karriere

Heldigvis for Rouge Madsen fikk han napp, og havnet i Italia ved Gardasjøen og Parc Hotel Gretti, der han virkelig fikk øynene opp for lidenskap til mat og behandling av råvarer.

Siden gikk ferden til USA og Las Vegas, og deretter tilbake til Stavanger som assisterende kjøkkensjef og kjøkkensjef, videre til Gastronomisk Institutt, og så til London, som den første nordmannen som fikk jobb ved en stjernerestaurant. Så havnet han i Frankrike, der han blant annet formidlet matglede i et TV-program som ble en stor suksess. I Norge er vi også kjent med han i programmet der han har med seg Stig Henrik Hoff.

Pris som skal oppmuntre til nyskaping og igangsetting

Norges Vels Gründerpris skal premiere og oppmuntre til nyskaping og igangsetting. Medaljen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift - i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn.

Prisen består av Norges Vels sølvmedalje, diplom og 25 000 kroner.

Fra og med 2020 lyses prisen ut med et eget tema. I 2021 har Norges Vel vært på jakt etter gründere innen bærekraftig lokal mat og opplevelser, som har klart å omstille seg til koronapandemiens betingelser.

Her kan du lese mer om gründerprisen

Du kan lese hele saken på Norges Vel med Rouge Madsen her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS