Bakegründer gir til cøliakiforskning

Gründeren for «Det Glutenfrie Verksted» og bakeentusiast Monica J. Hellmann har hatt suksess med sine glutenfrie produkter. Nå vil hun også støtte forskningen, og donere én krone per solgte bakepose til cøliakiforskning.

Publisert
Monica Hellmann sammen med sine nye samarbeidspartnere. (Foto: Det Glutenfrie Verksted)

I de siste par tiår har forskningen på cøliaki gjort store framskritt, og Hellmann ønsker å støtte opp under dette arbeidet.

Les også: Setter glutenfrie produkter på menyen

Det Glutenfrie Verksted

For snart 10 år siden fikk Monica J. Hellmann cøliaki. Hun slet med å finne smakfulle, gode og næringsrike glutenfrie alternativer i dagligvarebutikkene, så hun startet like godt sitt eget glutenfrie verksted.

Visjonen til Det Glutenfrie Verksted er å tilby smakfulle glutenfrie produkter med fokus på naturlige, sunne og næringsrike ingredienser uten tilsetningsstoffer og med «mindre sukker og mer fiber».

«Det Glutenfrie Verksted» gir én krone per solgte bakepose til cøliakiforskning. (Foto: Det Glutenfrie Verksted)

– Jeg ønsket å begrense utfordringene ved å måtte leve glutenfritt. Et steg på veien til dette gjorde jeg da jeg startet Det Glutenfrie Verksted, og dermed kunne tilby glutenfrie produkter med mindre sukker og mer fiber til alle som må leve glutenfritt, sier Hellmann.

Ønsker å donere overskudd til forskning

Siden lanseringen av sine fire første bakemikser våren 2014, har Det Glutenfrie Verksted nå hele 17 ulike bakemikser i sin portefølje. I tillegg har hun lykkes med å få distribusjon i alle landets dagligvarekjeder, samt nettbutikker og spesialbutikker.

Med denne suksessen ønsker nå det Det Glutenfrie Verksted å donere noe av overskuddet til forskning på cøliaki.

– I min familie er vi to som har cøliaki, og vi klarer oss jo bra i dag med vår nye livsstil. Men det er klart jeg har et ønske om å begrense mulighetene for å føre dette videre til kommende generasjoner, sier Hellmann.

Samarbeid med forskningsmiljø

Gründeren har nå startet et genuint samarbeid med forskere i et av verdens ledende forskningsmiljøer på cøliaki. Det Glutenfrie Verksted vil donere én krone per solgte pose av sine glutenfrie, og økologiske bakemikser til K.G. Jebsen-senter for cøliakiforskning ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus.

K.G. Jebsen-senter for cøliakiforskning har som mål å finne enklere metoder for å diagnostisere cøliaki, iverksette nye behandlingsmetoder, og å identifisere nye terapeutiske mål for denne etterhvert vanlige sykdommen. Professorene Ludvig M. Sollid og Knut E. A. Lundin leder to av forskningsgruppene i senteret.

Starter i januar 2018

– Dette er helt fantastisk, sier Ludvig Sollid. For å drive forskning er vi avhengige av finansiering. Hver krone teller for oss. Vår forskning har gitt større innsikt i sykdomsmekanismene for sykdommen, og vi har gjort oppdagelser som har betydning for hvordan cøliakidiagnosen i dag stilles. Vårt håp er at forskningen også kan bidra til utvikling av ny behandling. Med denne finansieringen vil vi få enda bedre forutsetninger for å gjøre god forskning.

Samarbeidet får oppstart fra januar 2018. Gründeren har en oppfordring til andre cøliakere:

– Jeg ønsker å gi noe tilbake og håper selvfølgelig at andre cøliakere også ønsker å bidra, uttaler Hellmann i en pressemelding.

Les også: Müsli-miks uten salt og sukker

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS