Kåret til Nordens beste akevitt

Arvesølvet Fatlagret Aquavit fra Det Norske Brenneri ble kåret til Nordens beste akevitt under en høytidelig prisutdeling i København tirsdag 4. februar. Da ble Nordic Spirits Awards arrangert for første gang.

Publisert
Eksportsjef i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng, mottok gullmedaljen og prisene til Arvesølvet Aquavit fra arrangør Lars Bjerregaard i Nordic Spirits Award. (Foto: Det Norske Brenneri)

Det var en tydelig stolt eksportsjef i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng, som mottok prisen foran et fulltallig publikum på Vang & Bar i København.

Arvesølvet fikk gullmedaljen, foran Cinnamon Pepper Aquavit fra Copenhagen Distillery og VI.ER Akvavit fra Nordic Hygge, Danmark. Arvesølvet fikk også prisen «Best Value For Money».

Arvesølvet ble tildelt gullmedaljen av en jury bestående av de noen av de beste bartenderne, restauratører og journalister i Norden, som alle hadde smakt blindt på de mange akevittene som var meldt inn til konkurransen.

Juryen la vekt på lukt, smak og utseende i sin bedømming.

– Det var et stolt øyeblikk å motta prisen på vegne av alle som har gjort en fantastisk innsats på Brenneriet i Grimstad. Vi er et håndverksdestilleri som jobber for kvalitet hver eneste dag. Da er det flott å få en slik anerkjennelse, sier Jarle Nereng i en pressemelding.

For under ett år siden fikk Arvesølvet Fatlagret Aquavit også dobbel gullmedalje i verdens største brennevinskonkurranse i San Francisco, som den eneste norske akevitten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS