Johan Junge.

Påskedrink-tips fra Nr.19-bartender

Bartender Johan Junge, som er bartender på Nr. 19 i Oslo, har mikset sammen to friske påskedrinker med Baileys og hint av appelsiner og muskat.

Publisert

Dandy Alexander.

Dandy Alexander

(inneholder 23,9g alkohol)

Dandy Alexander er en vri på den tradisjonelle brandy-baserte drinken Brandy Alexander som opprinnelig ble populær på tidlig 1900-tallet. Drinken består opprinnelig av cognac, kakaolikør og fløte, men har endret innhold og deretter smak gjennom årene. Junges lille twist innebærer å bytte ut cognac med rom, deler av fløten med Baileys, og å tilsette litt Grand Marnier.

– En variasjon av denne drinken er å tilføre et shot espresso for fremme de ulike aromaene i Baileysen, sier Junge.

Ingredienser

3 cl Bailey’s Original Irish Cream

3 cl mørk rom - Ron Zacapa 23

3 cl kakaolikør

1 cl fløte

2 dasher sjokolade bitter

2 dasher valnøtt bitter

1 ts Grand Marnier

1 shot espresso (mørk brent kaffe)

Til servering: 1 appelsin og mørk sjokolade

Femmila Flippen.

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene uten om espresso oppi en shaker fylt med is. Shake godt i ca. 10 sekunder. Shake espressoshotet over is i en separat shaker før du shaker de to komponentene sammen. Bruk en tesil og sil drinken over i et avkjølt glass. Skrell av litt skall på appelsinen. Vær nøye med å kun få med det deg oransje skallet – den hvite delen av appelsinskallet inneholder en bitter smak som ikke er ønsket i denne drinken. «Knekk» skallet over drinken for å tilføre en fin aroma. Riv over en bit mørk sjokolade og server.

Femmila Flippen

(inneholder 19,4g alkohol)

Flip-drinken er en klassisk drink fra 1600-tallet, som også har vist seg i mange former gjennom tidene. Den originale drinken besto av en blanding av rom, øl og sukker. Over tid kom det et egg oppi, ølen ble borte, og mer sukker ble tilsatt. Bartender Junge frister med en helt egen vri.

– Dette er en av de eldste typene av cocktails - en klassisk whiskey-flip. Et egg, søt sherry og Baileys gjør denne varianten til en ekte kosedrink i påsken, forteller Junge.

Ingredienser

* 3 cl Bailey’s Original Irish Cream

* 4 cl skotsk whisky – Johnny Walker Black label

* 2 cl søt sherry Pedro Ximenes

* 1 helt egg

Til servering: Revet muskat

Framgangsmåte: Ha alle ingrediensene opp i en shaker. Shake ingrediensene godt, uten is, i 10-15 sekunder. Når du bruker egg i en drink, da spesielt eggehvite, så er det viktig å shake uten is først. Man kaller dette en ”tørrshake” og vi gjør det for å emulsifisere eggeproteinet og sørge for at det blir inkorporert med de andre ingrediensene. Fyll deretter shakeren godt opp med is og shake igjen. Shake den litt ekstra hardt denne gangen i nye 10-15 sekunder. Bruk en tesil og sil drinken over i glasset ditt. Dander drinken med litt revet muskatnøtt og server.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS