Mojito Havana Club nett
Mojito Havana Club nett

Cubansk Mojito lages med cubansk rom

Sommeren står for døren og det er tid for friske og leskende drinker i glasset. De velkjente drinkene Mojito og Daiquiri, begge med røtter fra Cuba troner fortsatt listene over populære drinker. For et perfekt resultat når du lager disse drinkene, er det viktig med riktige ingredienser, finne den perfekte balansen mellom surt og søtt, og at råvarene behandles riktig.

Publisert

– Analyser fra Google Analytics viser at de populære cubanske drinkene Mojito og Daiquiri er i fortsatt vekst og oppskriftene på de to drinkene googles som aldri før. Drinkene er nokså enkle å lage, men det krever at du lager de med riktig sammensetning av surt og søtt, det vil si sukker og lime, sammen med rom fra Cuba, Havana Club rom, mener Cecilie Gilhuus Jørve, som er markedsdirektør i Pernod Ricard Norway.

Havana Club er den eneste cubanske rom på det norske markedet, og som fortsatt produseres på Cuba den dag i dag.

– Når sommeren står for døren, er dette en drink du bør lære deg, mener Gilhuus Jørve

Havana Club Mojito

* 4 cl Havana Club Añejo Blanco rom

* 4 cl ferskpresset juice av lime

* 2 cl sukkerlake (se egen oppskrift)

* 5 cl sodavann

* Fersk mynte i bunt, gjerne marokkansk

* Isbiter

Forberedelser

Cecilie Gilhuus Jørve i Pernod Ricard Norway.

- I stedet for å bruke sukker (som ofte legger seg nederst i glasset), forbereder du sukkerlake på forhånd, ved å koke opp 50/50 vann og sukker, opplyser Gilhuus Jørve

Når massen når kokepunktet, trekker du kjelen vekk fra platen og rører til sukkeret er løst opp og vips så er sukkerlaken klar. Denne kan fint oppbevares, gjerne på en vinflaske med skrukork i kjøleskapet. Utstyret det kan være greit å ha er en limepresse, eller så kan du fint presse lime på vanlig måte, men sile den så ikke kjøtt og steiner følger med. Alt annet utstyr kan du fint finne i hvilken som helst kjøkkenskuff. Lime bør presses samme dag, da dette er ferskvare og forandrer smak under oppbevaring fra dag til dag.

Havana Club Anejo Blanco.

Fremgangsmåte: - Lag gjerne flere Mojito’s på en gang – det er enkelt og ser veldig bra ut! Selve drinken lager du ved å ta ca. 2-3 stilker med mynte og plukke av bladene som legges i et høyt drinkglass. Fyll i 2 cl sukkerlake og 4 cl limesaft. Vi bruker ikke båter av lime, men kun ferskpresset limejuice, da skallet fra limen avgir olje, som gir en bitterhet i drinken, sier Gilhuus Jørve i Pernod Ricard Norway.

Mudle lett (ikke støte) for å frigi smak fra mynten i blandingen. Tilsett 4 cl Havana Club Añejo Blanco, soda og fyll opp glasset med is helt opp til toppen. Jo mer is, jo saktere smelter isen og frigir minst mulig vann i drinken. Voilá – en herlig leskende Mojito er klar til servering!

Se også www.havana-mojito.com for demonstrasjon av hvordan drinkene lages der Havana Club produseres, på Cuba.

Havana Club

Havana Club ble grunnlagt i 1878 og i løpet av 1920-tallet ble cubanske cocktail- og longdrinktradisjoner virkelig etablert på det internasjonale markedet.

Med god hjelp av kjente navn som Ernest Hemingway, Errol Flynn, Greta Garbo og Ava Gardner, ble barene El Floridita med sine fantastiske Daiquiries, og La Bodeguita del Medio, spesialist på Mojito, etablert som livsnyternes viktige samlingssteder i den cubanske hovedstaden Havana.

"

Fra Havana på Cuba.

Disse to barene har beholdt sin tradisjonelle stil og har bartendere som setter sin ære i å lage spesialiteter akkurat slik Hemingway fikk dem servert.

Pernod Ricard Norway

Pernod Ricard Norway ble etablert i mars 2010, som følge av fusjon mellom selskapene V&S Norway og Brand Partners og er i dag en av Norges ledende vin- og brennevinsimportører.

Pernod Ricard Norway eies av det franske selskapet Pernod Ricard, som er en av verdens største aktører innenfor vin og brennevinsmarkedet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS