HavanaClubMojito1
HavanaClubMojito1

En cubansk Mojito fortjener cubansk rom

Det er sommer og tid for friske og leskende drinker i glasset. Analyser fra Google viser at den populære cubanske drinken Mojito fortsatt er i vekst og oppskriften googles som aldri før. Nordmennene er faktisk blant de tre ivrigste søkere av ordet Mojito i hele verden.

Publisert

Drinken er nokså enkel å lage, men det krever at du lager den med riktig sammensetning av surt og søtt, det vil si sukker og lime, sammen med cubansk rom.

Havana Club er den eneste cubanske rom som du finner i Vinmonopolets basissortiment - og som fortsatt produseres på Cuba den dag i dag.

Havana Club Mojito

* 4 cl Havana Club Añejo Blanco rom

* 4 cl ferskpresset juice av lime

* 2 cl sukkerlake (50/50 sukker/vann kokes)

* 5 cl sodavann

* Fersk mynte i bunt, gjerne marokkansk

* Isbiter

Forberedelser: I stedet for å bruke sukker (som er for grovkornet og ofte legger seg nederst i glasset), forbereder du sukkerlake på forhånd, ved å koke opp 50/50 vann og sukker. Når massen når kokepunket, trekker du kjelen vekk fra platen og rører til sukkeret er løst opp - avkjøles og oppbevares i en plastflaske med skrukork i kjøleskapet. Utstyret det kan være greit å ha er en limepresse, eller så kan du fint presse lime på vanlig måte, men sile den så ikke kjøtt og steiner følger med. Alt annet utstyr kan du fint finne i hvilken som helst kjøkkenskuff. Lime bør presses samme dag, da dette er ferskvare og forandrer smak under oppbevaring fra dag til dag.

Fremgangsmåte: Selve drinken lager du ved å ta ca 2-3 stilker med mynte og plukke av bladene som legges i et høyt drinkeglass. Fyll i 2 cl sukkerlake og 4 cl limesaft. Bruk kun ferskpresset limejuice, ikke båter av lime, da skallet fra limen avgir en bitter olje, som gir en uønsket smak i drinken. Muddle lett (ikke knuse) for å frigi smak fra mynten i blandingen. Tilsett 4 cl Havana Club Añejo Blanco, soda og fyll opp glasset med isbiter helt opp til toppen. Jo mer is, jo saktere smelter isen og frigir minst mulig vann i drinken. En herlig leskende Mojito er klar til servering! Tips: Knust is smelter raskere.

Se også www.havana-mojito.com for demonstrasjon av hvordan drinkene lages på Cuba.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS