World Class Alexandre Pereira Puas
World Class Alexandre Pereira Puas

Klar for World Class 2011 med Sparkling Plum

Alexandre Pereira Puas, som arbeider som bartender på Manolo i Oslo, gikk til topps med drinken Sparkling Plum i den nordiske finalen på vei mot VM-tittelen i bartenderkonkurransen World Class 2011. Sammen med den svenske vinneren Alex Skärlen, som også ble kåret, skal han reise til Berlin i mai neste år for å presentere Norge i neste delfinale.

Publisert

Alexandre Pereira Puas, bartender på Manolo i Oslo, gikk til topps med drinken Sparkling Plum i den nordiske finalen på vei mot VM-tittelen i bartenderkonkurransen World Class 2011.

Er Pereira Puas like dyktig og heldig i den neste delfinalen i Tyskland, vil han gå videre til hovedfinalen i Singapore i juli 2011 for å konkurrere om å bli verden beste bartender.

Konkurransen fant sted på Bristol Hotel i Oslo denne uka, der fremstående norske og svenske bartendere konkurrerte med sine beste drinkoppskrifter innen kategorien gin, nærmere bestemt Tanqueray Ten.

Juryen

Angus Winchester satt i juryen.

En jury bestående av Jan Vardøen, Åse Jacobssen og den Globale Brand Ambassador for Tanqeray, Angus Winchester sendte Alexandre Pereira Puas helt til topps med drinken ”Sparkling Plum”.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser der noen av de fremste innen denne yrkesgruppen kjemper om tittelen Årets bartender. Det er Diageo Reserve som står bak konkurransen.

Juryen i den nordiske finalen av World Class i arbeid.

- En fortjent seier

– Det er med stor glede vi gratulerer Alexandre med en vel fortjent seier. Vi krysser fingrene for at han gjør det bra i Berlin og kommer videre til sluttfinalen i Singapore. Bransjen trenger dedikerte, seriøse og kreative bartendere som Alexandre. Det er derfor Diageo arrangerer en så stor og omfattende konkurranse som World Class, og vi håper at deltakelse her er med på å utvikle Alexandre og andre bartenderes potensial ytterligere, sier Christian Holst, Country Manager for Diageo Norge.

Her er vinnerdrinken

(oppskrift under bildet)

Vinnerdrinken Sparkling Plum.

Sparkling Plum av Alexandre Pereira Ruas

* 4.5 cl Tanqueray No Ten

* 1.5 cl Amaretto (Disaranno)

* 1,25 ml citric acid powder

* 4 cl hjemmelaget plommejuice (se oppskrift under)

* 1 ts plommeskum (se oppskrift under)

Garnityr: Rektangulære plater med plommer, formet som fjær, litt bronsepulver for å gi ekstra farge og plommeskum.

Fremgangsmåte: Rør alle ingrediensene med is og dobbel silt i et todelt martini glass.

Plommejuice

* 50 cl organisk plommejuice

* 25 cl sukkersirup

* 2 ml bronsepulver

Plommeskum

* 500 ml organisk plommejuice

* 4 lag med søt gelatine

* 1 eggehvite

* 3 ml citric acid powder

* 2 cl amaretto

Les mer på Diageo.com

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS