VikingfjordBloodyMary
VikingfjordBloodyMary

Drinker til grillmaten

Ligger saftig kjøtt og freser på grillen? Da kan du benytte anledningen til å mikse et par drinker til gjestene. Her får du tips til enkle, friske og sommerlige grilldrinker.

Publisert

Vikingfjord Blåbær Vodaktini.

De ulike drinkene passer til ulike anledninger. Enkelte Vikingfjord-drinker er bra for å få opp appetitten, noen er bra for å runde av et måltid, mens andre står for seg selv, gjerne sammen med fingermat, heter det i en pressemelding.

Vanskeligere enn med vin

Faktisk er det vanskeligere å kombinere drink og tilbehør, enn vin og mat. Smaksbildet er mer komplekst og variasjonsmulighetene dermed flere. Men en hovedregel er at krydret grillmat kombineres best med krydrede drinker. La deg inspirere til helgens grillfest!

Start gjerne selskapet med en cocktail før middagen. Her er noen eksempler.

Vikingfjord Blåbær Vodaktini

* 4 cl Vikingfjord Vodka Blåbær

* Limejuice

* Blåbær

* Is

Vikingfjord Bloody Mary.

Fremgangsmåte: Rør 4 cl Vikingfjord Vodka Blåbær, tilsett ferskpresset limejuice med is i et mikseglass. Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med blåbær. Is er avgjørende for gode cocktails. Isbiter bruker lenger tid på å nedkjøle drinken, det går raskere med hakket is. Ettersom de fleste cocktails skal serveres kalde, er det nødvendig å kjøle ned glasset. Fyll glasset med isbiter mens drinken blandes i en shaker. Kast isen som ligger i glasset, og fyll det opp med cocktail.

Vikingfjord Bloody Mary

* 4 cl Vikingfjord Vodka

* Dæsj Worcestershire saus

* Dæsj Tabasco

* Press saften av sitron

* Fyll opp med tomatjuice

* En klype selleri-salt

* Nykvernet sort pepper

Vikingfjord Caipirovska.

(“Dæsj” = ca. fem dråper)

Fremgangsmåte: Rør ingrediensene i et mikseglass eller direkte i et longdrinkglass med is. Pynt med selleristang eller sitron.

Vikingfjord Caipirovska

* 4 cl Vikingfjord Vodka

* Rørsukker

* Lime

* Is

Fremgangsmåte: Mudle limebåter fra en ½ limefrukt. Å mudle betyr at du bruker en muddler for å mose urter, sukker eller frukt i bunnen av et whiskeyglass. Fyll whiskeyglasset med knust is og tilsett Vikingfjord Vodka. Har du ikke tilgang på knust is kan du legge isen i et kjøkkenhåndkle og slå den mot for eksempel kjøkkenbenken eller et annet hardt underlag.

Måle-enheter:

1 cl = 2 teskjeer

1,5 = 1 spiseskjer

3 cl = 2 spiseskjeer

6 cl = 4 spiseskjeer

Les mer på Arcus.no

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS