AlabamaSlammer2
AlabamaSlammer2

Sørstatsgleder

Møt høsten med varmende drinker som smaker av amerikansk sørstats-whiskey, frukt og krydder? Høsten har mange anledninger for feiring. Her er en drink med Southern Comfort - Alabama Slammer.

Publisert

Albama Slammer.

Southern Comfort (eller SoCo som amerikanerne kaller den) er en smakstilsatt whisky, med opprinnelse i de amerikanske sørstatene, nærmere bestemt New Orleans, Louisiana.

Southern Comfort kan drikkes som den er, eller i spennende drinker med smak av alt det gode sørstatene har å by på.

Lang historie

Southern Comfort ble produsert første gang i 1874, da den den irske bartenderen Martin Wilkes Heron ønsket å lage en rundere og mer raffinert whiskey enn det han normalt kunne servere gjestene sine i baren i New Orleans.

Etter mye eksperimentering endte han opp med en whiskey som var overraskende rund, forfriskende og lettdrikkelig, og som smakte av sitron, vanilje, kanel, nellik, kirsebær, appelsin og honning.

Drinken ble raskt en suksess, og etter hvert ble forespørselen så stor, også i andre barer i New Orleans, at Heron begynte å tappe på flaske. For å gjøre en lang historie kort: Etterspørselen økte og økte og gikk i taket etter at Southern Comfort vant gullmedalje under verdensutstillingen i Paris i 1900.

I dag selges det årlig over 2.2 millioner kasser Southern Comfort i 80 land verden over.

Alabama Slammer

2 cl Southern Comfort

1 cl Amaretto

1 cl gin

1 cl limejuice

Fremgangsmåte: Hell alle ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over i et glass med isbiter.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS