Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen vant NM for ernæringskokklærlinger 2017 på Smak-messen i dag. (Foto: Heidi Fjelland)

Til topps i NM for ernæringskokklærlinger

Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen vant i dag NM for ernæringskokklærlinger, som ble arrangert på Smak 2017 på Norges Varemesse.

Publisert
Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen vant NM for ernæringskokklærlinger 2017. (Foto: Heidi Fjelland)

– Dette var fantastisk morsomt! Marit Øyvåg fra Politiskolen og Chris A. Nguyen fra Spir Oslo var begge både overrasket og overveldet. Det er første gang de to deltar i en kokkekonkurranse, og til tross for at de bare har trent sammen i to uker, leverte de et utmerket samspill på konkurransekjøkkenet, som ble belønnet med en velfortjent NM-tittel.

Under Smak 2017 ble det for første gang arrangert NM for ernæringskokklærlinger. Samtlige deltakere har lærlingekontrakt i institusjonskokkfaget, og arbeider til daglig med den krevende oppgaven det er å tilberede næringsrik og velsmakende mat innenfor de økonomiske rammer et begrenset kostøre gir. Deltakerne i årets NM skulle tilberede lunsj, middag og dessert til åtte personer innenfor en kostnadsramme på 70 kroner per person. Det var også et krav at næringsinnholdet ikke skulle overstige 1300 kalorier.

Vinnerne Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen har akkurat fått beskjeden; de er NM-vinnere (Foto: Heidi Fjelland)

Imponerende

– Jeg må si det var ekstra hyggelig å se det høye nivået på bidragene i NM, sier Arnt Steffensen, leder for Kost- og ernæringsforbundet og hoveddommer i konkurransen.

– Det gir håp for fremtiden når det gjelder det kjøkkenfaglige nivået innenfor norsk helsevesen. Ernæringskokkene har en uhyre viktig oppgave, og den blir ikke mindre etter hvert som antallet eldre øker, fremhever Steffensen.

Fra venstre Marcus Westergaard og Abdulla Al Majid som tok sølv, Mari Øyvåg og Chris A. Nguyen som ble norgesmestre, og Naheed Batool og Muntaha Keder Omer som vant bronsemedaljen. (Foto: Heidi Fjelland)

– Derfor er det så viktig med konkurranser som dette som bidrar til å løfte frem faget og gjøre det attraktivt for unge som skal velge en yrkesvei, påpeker Steffensen.

Variasjon og kreativitet

Det ble utvist stor kreativitet under konkurransen, og samtlige deltakere ble berømmet for sin evne til å skape god variasjon og spennende løsninger innenfor de gitte rammene.

Til lunsj skulle lagene levere en varm vegetarrett med bakverk hvor Tine Snøfrisk Naturell inngikk. Til middag skulle det lages en rett av svinekam med ben med valgfritt tilbehør. Her skulle Tine Kokestabil Fløte og Økologisk Smør inngå.

Chris A. Nguyen i aksjon i konkurransen i dag. (Foto: Heidi Fjelland)

Desserten var valgfri, men Tine Kesam (naturell, vanilje, bringebær eller lime) måtte inngå.

Saken fortsetter under bildet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS