I 2023 var det de unge kokkene Kenneth Laupstad, Andreas Enger Fjellheim og Hans Almeland Seim som ble tildelt midler fra Eureca-fondet.
I 2023 var det de unge kokkene Kenneth Laupstad, Andreas Enger Fjellheim og Hans Almeland Seim som ble tildelt midler fra Eureca-fondet.

Nå kan du søke midler fra Eureca-fondet

Det er fortsatt utfordrende å rekruttere nok dyktige mennesker til serveringsbransjen. Derfor ønsker Eureca engros også i 2024 å hjelpe til med å støtte og løfte frem morgendagens stjerner, så flere velger å bli del av denne fantastiske bransjen.

I lang tid har det vært ekstra vanskelig i restaurantbransjen. Nettopp derfor ønsker Eureca å fortsette og bidra, både fordi det er viktig, men også nødvendig.

I fjor var det Kenneth Laupstad, Andreas Enger Fjellheim og Hans Almeland Seim som fikk hver sin del av fondet på 100 000 kroner.

– Skape positivitet rundt faget

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at serveringsbransjen fremover skal være interessant å være en del av i Norge. Ved å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, så håper Eureca å bidra med og skape positivitet rundt faget.

– Vi er stolte av å kunne hjelpe folk innen serveringsbransjen. Vi håper støtten fra Eureca-fondet kan bidra til at flere kan følge sin drøm og blir gode forbilder og ambassadører i en utrolig spennende bransje», sier salgs- og markedssjef hos Eureca engros, Jamal Peroti.

– Det er veldig givende å lese alle søknadene vi får inn hvert år. Siden opprettelsen av fondet i 2019, ser vi at mange tidligere vinnere allerede preger bransjen med sin kreativitet og sitt engasjement, og flere har gått helt til topps i nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Nå ser vi frem imot å støtte nye talenter i bransjen, fortsetter Peroti.

På jakt etter nye talenter og idémakere

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant i serveringsbransjen om å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for mat og bransjen i forbindelse med dette.

– Vi oppfordrer alle som ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer til å søke. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Akkurat som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å vurdere alle søknadene, og vi gleder oss til å oppfylle drømmene til årets utvalgte vinnere, sier Peroti.

Søknadsfristen er 15. juni, og utdelingen av fondet finner sted 1. september 2024.

Juryen

Dette er juryen for Eureca-fondet i 2024.
Dette er juryen for Eureca-fondet i 2024.

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet:

Ida Juliane Havnås (styreleder hos Eureca engros AS)

Katarina Thylin (direktør forretningsutvikling og tjenester hos Asko Servering)

Helena Aldridge (kategorisjef hos NorgesGruppen)

Andreas Fjellheim (kjøkkensjef på restaurant Arakataka og tidligere vinner av fondet)

Christer Rødseth (kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant)

Jamal Peroti (salgs- og markedssjef hos Eureca engros AS)

 

Hvem kan søke Eureca-fondet?

For å søke må du enten være student eller faglært innen serveringsbransjen, og bidraget må brukes på noe som er relevant til faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil vi i Eureca følge deg på sine sosiale kanaler. Bilder og/eller film må̊ sendes inn i etterkant, som igjen publiseres av Eureca, for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme serveringsbransjen.

Søknaden sendes til hei@eureca.no, og merkes med Eureca-fondet.

Søknadsfrist:15. juni 2024

Utdelingsdato: 1. september.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS