Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

God gjennomføring i første dag av kokke-OL

De tre norske kokkelandslagene er ferdig med første dag i kokke-OL i Stuttgart. Community Catering-landslaget er nå ferdig, mens junior- og seniorlandslaget skal også i aksjon tirsdag 18. februar. – Det har gått veldig bra for Norges del, sier daglig leder for NKL, Espen Wasenius.

Publisert
Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

– Siste rett er akkurat servert på kokkelandslagets «Chefs Table». Vi er storfornøyd med det alle lagene har levert i dag, melder daglig leder for Norges Kokkers Landsforening (NKL), Espen Wasenius.

Les også: Disse er med på de tre norske kokkelandslagene som nå konkurrerer i kokke-OL i Stuttgart

Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

Community Catering

Han forteller at søndagen startet med mesterskapsdebut for «Kokkelandslaget Community Catering».

– De leverte en fantastisk lunsj, til tross for vannlekkasje og strømbrudd i deres kjøkken. Men det stoppet dem ikke; de var godt forberedt og taklet dette veldig bra, sier Wasenius.

Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

Lagets kaptein Thomas Ekenes-Fosback forteller at hans lag gjennomfører en lagkonkurranse de er stolte av og at laget viser en utrolig høy moral.

Juniorkokkelandslaget

Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

Juniorkokkelandslaget konkurrerte i «Restaurant of Nations hot Kitchen», tre retter til 60 gjester, ledet av kaptein Gunnar Jensen.

Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto

– Laget jobbet fokusert og strukturert, det var godt å se at de leverte det de de kan best. Dette var godt håndverk og et sterkt samhold i laget. På juniorkokkelandslaget finner vi flere fremtidige konkurransekokker. De har teft og pasjon for kokkefaget, sier Wasenius.

Seniorkokkelandslaget

– Chefs Table til 12 gjester er en spennende, krevende og tidsriktig oppgave for kokkelandslaget, en «fine dining»-ramme. Det ble servert varm og kald fingermat, sjømatfat med tydelig identitet, laget av de beste råvarer fra det norske kjøkken. Lagets tema, identitet og konsept var «Norwegian roots», presentert på fantastisk flotte fatet, designet av Katinka Von Der Lippe, sier Wasenius videre.

Vegansk på menyen

Videre i menyen ble det servert en veganrett, hvor en av råvarene var purrestokk, hovedretten bar laget av Kloster Lam fra Rogaland. Desserten er basert på eple og rømme, til slutt serverte Norge Petit Four på et spektakulært fat.

Visekaptein Kjell Patrick Ørmen Johnsen ledet laget i kjøkkenet. Han og laget har all grunn til å være stolt over dette. Bedre «Chefs Table» skal det mye til for å servere, melder Wasenius.

Saken fortsetter under bildet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Foto: Eirik Nilssen, Impulsfoto
Powered by Labrador CMS