Daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy. (Foto: Aalesundfisk Holding)
Daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy. (Foto: Aalesundfisk Holding)

Aalesundfisk Holding overtar Norwegian Fish Company

Aalesundfisk Holding AS har overtatt alle aksjene i Norwegian Fish Company AS (med blant andre Arne Hjeltnes), og dermed også Finnmarksfisk AS. Overtakelsen skjedde mandag 18. mai.

Publisert

Selskapet får med seg Arne Hjeltnes, en av gründerne i Norwegian Fish Company AS, Petter Neslein, med sitt investeringsselskap Pecunia, og Hans Thomas Knutzon med selskapet HANTO. Administrerende direktør for Norwegian Fish Company AS, Bård Thomas Østvang, blir også med i den videre satsingen.

Øke produktbredden

Overtakelsen er et ledd i selskapets vekststrategi.

Med tilveksten i Mehamn har Aalesundfisk et ønske om å øke produktbredden, samt den geografiske tilstedeværelsen i fylket.

«Med forankring inn imot viktige kunder i markedene utvikles et vertikalintegrert selskap med søkelys på høykvalitets råstoff. Dette gjøres sammen med gode strategiske samarbeidspartnere på sjø og land – og i markedene», heter det i en pressemelding.

Utvikle et godt operasjonelt fundament

– Vi kommer til å bruke nødvendig tid til å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn. Etter hvert vil dette også inkludere oppstart av videreforedling, med de produktene som er riktige å produsere for markedene til enhver tid. Anlegget har en god teknisk standard og alt av utstyr for filletering, pakking – inkludert frysing - er som kjent på plass. Vi er inne i et år preget av den pågående koronapandemien. Dette har gitt og vil gi utfordringer for landindustrien. Vi ser imidlertid gode muligheter i det lengre perspektiv. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Gamvik kommune, uttaler daglig leder i Aalesundfisk Holding AS, Terje Kjølsøy, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS