Ole Strangstadstuen Berg er ny vinsjef i Vinkjelleren på Grand Café. (Foto: Fursetgruppen)
Ole Strangstadstuen Berg er ny vinsjef i Vinkjelleren på Grand Café. (Foto: Fursetgruppen)

Nye sjefer i Grand Café

Ole Strangstadstuen Berg (24) er ansatt som ny vinsjef i Vinkjelleren, mens Bjørn Vidar Solli er ny musikksjef på Grand Café.

Publisert

Berg har sin sommelier-utdanning fra København, og får dermed ansvaret med å forvalte en av landets største vinkjellere på hele 16 000 flasker.

– Jeg har fått drømmejobben. Her kan jeg være rundt vin hele tiden, noe som gir meg mye glede. Selv når jeg ikke jobber, bruker jeg mesteparten av tiden min rundt mat og vin, sier den unge connaisseuren.

Bjørn Vidar Solli. (Foto: Ketil Hardy)
Bjørn Vidar Solli. (Foto: Ketil Hardy)

Jazzer opp kjelleren

I tillegg til Berg er også jazzmusikeren Bjørn Vidar Solli blitt en del av teamet i Vinkjelleren. Solli er en av landets fremste jazzgitarister, og har siden 2002 turnert i inn- og utland både som solist og med band og artister som Bendik Hofseth, Aaron Parks og Bugge Wesseltoft. Solli er engasjert som ny musikksjef, og sier han har et nostalgisk forhold til kjelleren på Grand Café.

– Det hviler et historisk jazzsus over kjelleren på Grand Café. Da jeg flyttet til byen på starten av 2000-tallet, var dette lokalet der alle jamsessions under Oslo Jazzfestival fant sted. Så her fikk jeg både høre og spille med mange legender. Det blir moro å være tilbake og kurere musikken her, sier Solli.

Vårprogrammet sluppet

Solli har denne våren ansvaret for musikken på Aperitivo, som arrangeres onsdager frem til 10. april. Nå er vårprogrammet klart, og gjestene kan vente seg flere store navn.

– Det blir mange øyenbryn-løftende navn på spillelisten, så alle som er glad i jazz og vin bør absolutt ta turen innom, sier Solli.

Aperitivo arrangeres onsdager fra klokka 17 til 19 i Vinkjelleren på Grand Café i Karl Johans Gate.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS