Charlotte Omsted Mohn vinkjeller1

Charlotte Omsted Mohn gir seg på Opaker

Etter sju år gir Charlotte Omsted Mohn seg som kjøkkensjef på Opaker Gård. Det ble rett og slett for mye, og hun gikk på en smell. - Jeg måtte lytte til kroppen, sier kjendiskokken. Når har hun sagt opp jobben på stedet hun har bygd opp.

Publisert

Charlotte Omsted Mohn har gitt seg på Opaker Gård. Her i det nye rommet tilrettelagt for vinsmakinger. (Foto: Morten Holt)

Det var foreldrene som bygde anerkjente Opaker Gård på vestsiden av Glomma i Grue kommune, noen mil nord for Kongsvinger. Men etter hvert kom barna tilbake til bygda, og sammen med broren Arne Wilhelm ble Opaker Gård utviklet viderer, melder Glåmdalen.

Fra å ha selskaper, kurs og konferanser i stabburet, ble det for noen år siden investert flere millioner kroner i et nybygg med større selskapslokaler, rom og egen vinkjeller og vinsmakerom.

Les også: 18-liters vinklenodie på Opaker

Ble for mye

"

Fra de nyeste lokalene på Opaker. (Foto: Morten Holt)

Samtidig har hun jevnt og trutt vært å se på TV-skjermen, enten i form av reklamesnutter for Matprat eller i TV-seriene Jenter på Hjul og Smaken av Norge. Hun har også jevnlig skrevet matartikler for Dagbladet, gitt ut kokebok og designet artikler for Magnor Glassverk.

Med Charlotte Omsted Mohns tilværelse som kjendis- og TV-kokk, ble det blitt større blest om stedet, som igjen har ført til flere gjester og større trafikk.

Les også: Ny bok fra Charlotte

Møtte veggen

- Ja, jeg har møtt veggen. Jeg har vært temmelig krakete den siste vinteren. Det ble for mye, og jeg måtte begynne å lytte til kroppen. Det er ikke farlig å arbeid for mye, men når du ikke skjønner når du bør ta det rolig eller ta en pause, blir det farlig, sier Mohn til Glåmdalen.

"

Charlotte Omsted Mohn har også rukket å skrive kokebok. (Foto: Morten Holt)

- Jeg har sagt opp jobben. Orket ikke tanken på en fast jobb lenger. Jeg har har vært her i sju år, og det er kanskje på tide å finne noe annet. Det selvsagt rart å forlate "babyen" sin, men det er viktig å kjenne sin besøkelsestid, og jeg føler vel at jeg har gjort det jeg kan for Opaker, sier hun videre.

Les også: Trøffel - en perfekt smaksparfyme, mener Charlotte

Sykemeldt et halvt år

De aller første signalene kom i april for over ett år siden. Hun kom seg, men fortsatte hardkjøret. Men kroppen ga til slutt etter, og det endte med sykemelding. Hun forteller også at hun har vært uinspirert når det gjelder mat den siste tiden.

"

Charlotte Mohn har også vært designet for Magnor Glassverk. (Foto: Magnor)

Nå har hun vært sykemeldt et halvt år, og ser ikke for seg noe raskt comback.

- Men jeg tar gjerne enkeltoppdrag i form av prosjekter, kurs og foredrag, sier Mohn, som nå har flyttet til Hamar. I tillegg blir det flere innspillinger av Jenter på Hjul.

- In å ta det med ro

- Det må bli mer in å gire litt ned, og huske på at det er noe som heter balanse. Det jeg har lært denne våren er at jeg har kunnet stoppe opp og nyte det som skjer med naturen og årstider, sier hun til avisen.

Stabburet på Opaker. (Foto: Morten Holt)

Daglig leder for Opaker Gård, Kjersti Rinde Omsted, sier at hun har full forståelse for Charlottes valg, og at hun ønsker å roe ned etter sju år med full fart.

- Og helt borte for oss blir hun ikke. Hun er jo tross alt oppvokst på gården like nedenfor her (Bjerke gård). Og det hun har gjort for Opaker Gård i form av markedsføring og utvikling tar vi med oss videre, sier Rinde Omsted, Charlotte Omsted Mohns svigerinne.

Det er Ida Lauten som nå overtar som kjøkkensjef på Opaker. Stedet har også planer om å ta inn sin første kokkelærling.

Powered by Labrador CMS