logo_choice

Choice med økologisk frokost

Choice Hotels vil fra 1. februar tilby gjestene et fullverdig økologisk frokostalternativ. Satsingen koster hotellkjeden over 30 millioner kroner i året. Tidligere er det bare Scandic-kjeden som har bydd alle sine gjester på en fullverdig økologisk frokost.

Publisert

I 2006 og 2007 gjennomførte Choice pilotprosjekter i Oslo, Stockholm og København for å tilby økologisk mat til gjestene.

Piloten medførte store utfordringer.

Fullverdig økologisk

Fra 1. februar tilbyr Choice Hotels Scandinavia fullverdig økologisk frokost på samtlige 160 hoteller. Det betyr at mer enn sju millioner Choice-gjester får et økologisk tilbud hvert år.

Satsingen koster hotellkjeden over 30 millioner kroner i året. Den norske regjeringen har en målsetning om at 15 prosent av norsk landbruksproduksjon og forbruk skal være økologisk.

Lang vei

Veien dit er lang. I 2007 ble det produsert anslagsvis 750 tonn økologiske, og 35 747 tonn vanlige egg. Tilbudet av gris er ikke mye bedre. I fjor ble det slaktet 942 økologiske griser, og 1 047 227 normale.

For å kunne tilby fullverdig økologisk frokost ved alle sine 160 hotell, har Choice måttet endre så vel landbruks- som distribusjons og logistikksystemer. Det har vært nødvendig for å kunne servere Choice-gjestene blant annet 568 118 liter økologisk melk, og 94 686 økologisk hvit ost som går med årlig.

- Beste maten

- De beste gjestene skal ha den beste maten, sier styreformann Petter A. Stordalen i Choice.

- Folk vil vende ryggen til selskaper som ikke tilbyr gode, rettferdige og bærekraftige varer og tjenester. Vi bruker makten forbrukerne gir oss til å tvinge grossister og leverandører til å skaffe oss nok økologiske råvarer. På denne måten etablerer vi et økologisk marked. Ved å bruke innkjøpsmakten til Choice kan vi påvirke landbruket i økologisk og miljøvennlig retning, sier Stordalen.

Krevende

Hovedutfordringen har vært å fremskaffe nok økologiske produkter til kjedens 160 hoteller, noe også Scandic tidligere har kommentert som et problem i forhold til sin satsing på økologisk frokost.

Alle hotellenes kjøkken og 8000 ansatte skal servere syv millioner økologiske frokoster.

- Med leverandørene har vi inngått avtaler om å kjøpe økologisk mat. I ti store møter i de skandinaviske byene har vi drevet opplæring av de ansatte, slik at gjestene våre skal få den service og informasjon de har krav på, sier konsernsjef Torgeir Silseth i Choice.

Halvparten innen 2015

Målet er at halvparten av all mat servert på Choice hotellene er økologisk innen 2015, og alle Choice gjester kan velge økologisk mat til alle måltider.Nok økologiske produkter

Powered by Labrador CMS