Clarion Airport 3 - nett

En god start på dagen

Grand Hotel vant på sin atmosfære. Rica Nidelven gikk til topps på grunn av ekstremt god kvalitet. Clarion Airport Hotel havnet blant de tre beste for sin store, delikate og ryddige frokostbuffé.

Publisert

Les også: Atmosfære og informasjon

Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen har tatt steget helt opp blant de beste frokosthotellene i Norge. Målbevisst jobbing de siste seks årene førte flyplasshotellet opp på pallen.

- Jeg har vært fast frokostkokk her de siste seks årene, og vi har arbeidet målrettet med tanke på å tilby landets beste frokost for våre gjester, sier frokostkokk Espen Ruud. Han legger til at dagens resultat ikke hadde vært mulig uten det tette samarbeidet mellom kjøkkenet og servitørene.

- Sammen drar vi lasset. Alle har sitt ansvar for at produktene vi tilbyr er av høyeste klasse til enhver tid, være seg om det er klokka halvsju om morgenen eller fem på elleve på formiddagen (frokost serveres til 11 på søndager), eller om det er 50 eller 500 til frokost. Servitørene passer på meg og motsatt, sier Ruud, som har et erklært mål om å toppe den prestisjetunge lista neste år.

Stort frokostområde

"

- Hva har dere gjort så langt?

- For noen år tilbake hadde vi en brainstorming som endte opp i en plan for frokosten. I tillegg reiste vi litt rundt på andre hotell for å finne de beste frokostbuffeteene og for se hva som ble tilbudt. Vårt mål var å skille oss ut, tilby en god frokost ikke alle andre har, svarer Ruud.

Og det har de klart. Frokostbufféen i Restaurant Raumariket på hotellet er gedigen på alle måter. De romslige frokostlokalene på rundt 100 kvadratmeter gir rom for å "breie" seg litt.

- Gjestene setter pris på det store arealet. Folk liker ikke å gå oppå hverandre når de plukker den maten de skal ha, sier Ruud.

Spesialiteter

En brødhylle på lik linje med et mellomstort bakeri, et fruktdisplay du som gjest ikke klarer å holde deg unna, og et unormalt stort utvalg av kornprodukter har nok vært avgjørende for at juryen valgte seg ut akkurat dette hotellet blant de beste.

Den ferdig anrettede tallerkenen med egg og bacon faller også i smak.

- Den tilbyr vi alltid våre gjester, uansett om det er få eller mange til stede på hotellet, sier Ruud.

Helt i den andre enden av buffeten kan også gjestene lage sine egne vafler.

- Det har vært vanlig på mindre hotell. Tror at vi var blant de første større hotellene i Norge som forsøkte det, sier Ruud.

Powered by Labrador CMS