NM Konditori 2009

Toppkonditorer kjemper om NM-tittelen

Noen av våre fremste konditorer setter hverandre stevne når NM i konditorkunst arrangeres for tredje gang 8. februar på SMAK 2011. Dette arrangementet skal vise de smakfulle og fantastiske kreasjonene dyktige konditorer er i stand til å trylle frem.

Publisert

Annemari Erlbeck vant NM i konditorkunst 2009, mens Elisabeth Kåsen Hagen fra Sandnes (t.h.) tok sølv og Caroline Mo Vik fra Bergen bronse. Erlbeck kjemper i år om tittelen på nytt. (Foto: OPO)

Konkurransen omfatter tre forskjellige oppgaver: hovedkake, sjokoladekonfekt og show piece.

- NM i konditorkunst vil bidra til å øke interessen for faget og gi dyktige konditorer mulighet til å vise hva de kan, sier daglig leder i Bakeri- og konditorbransjens landsforening, BKLF, Anders Vangen.

Heve nivået

Den nyeste versjon av NM i konditorkunst (2011) har som andre mål å heve konkurransedyktighet blant norske konditorer til et internasjonalt nivå. Vinneren av norgesmesterskap må kunne konkurrere i både uttakskonkurransen til verdensmesterskap i konditori, l’Open de France de Desserts og selv verdensmesterskapet, la Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Årets deltakere

Mats-Erland Jensen, konditormester på Bristol Hotel, er en sterk kandidat til tittelen. (Foto: Odd H. Vanebo)

De seks som skal konkurrere i NM i konditorkunst 2011 er Annemari Erlbeck, Hege Andersen, Line Tonerud, Mats-Erland Jensen, Morten Carlsen og Patrick Dufaud.

Det er også Patrick Dufaud, chef patron på Kaffebakeriet. (Foto: Eirik Sand/Kaffebakeriet)

Juryen består av:

Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm regnes som en av de beste kokkene i Norge. Han er mest kjent for sin drift av Bagatelle som, i 1986, fikk sin første Michelinstjerne, og i 1992 oppnådde den andre – som den hittil eneste restauranten i Norge.

Ole John Berntsen

Ole John er medeier og konditorsjef ved Naustdal Dampbakeri i Førde og har sittet flere år som styremedlem og formann i Vestlandsk Bakerforbund og styremedlem i BKLF’s hovedstyre. Ole John har vært en av drivkreftene bak NM i Konditorkunst siden 2007.

Regis Beauregard

Regis er konditorsjef på Ritz Hotel Piccadilly i London. Han har jobbet for en rekke Meuilleur Ouvrier de France og har erfaring som konditorsjef i en rekke Michelin-stjerne restauranter I både Frankrike og England. Regis jobber tett med Valrhona for å spre kunnskap om og gleden av sjokolade.

Powered by Labrador CMS