CajunGaryEvansTabasco1

Cajun Cooking erobrer Norge

Gary Evans fra Tabasco (Europa-ansvarlig) besøkte nylig Norge i forbindelse med lanseringen av lanseringen av flere nye produkter, basert på sørstatenes matkultur. Nå skal Cajun Cooking også erobre de norske kjøkken.

Publisert

Gary Evans fra Tabasco presenterte nylig de nye produktene under et event i Oslo.

– Vi tar tak i området som ligger mellom tradisjonelt meksikansk og tradisjonelt amerikansk. Sørstatenes matkultur, med ord som Cajun, Kreolsk, Buffalo Wings osv., er sentrale, sier Simen Kjær Haugberg i Haugen-Gruppen.

– Fra dette området kommer klassiske retter som Gumbo, Jambalaya, samt smaksretninger som Chipotle. Vi lanserer derfor fire kryddermikser som gir mulighet for å virkelig sette denne mattrenden på menyen. I tillegg lanseres en 100 prosent søtpotetpuré, og ikke minst en verdensnyhet fra Tabasco, Buffalo Hot Sauce. Dette er en wingsauce som vi virkelig har tro på i Norge, melder Simen Kjær Haugberg, og fortsetter:

Gary Evans.

– Vi har allerede fått meget positive tilbakemeldinger på denne nye kategorilanseringen, og interessen i storhusholdningsbransjen er stor.

Cajun Cooking i Norge

Cajun er den mest kjente matkulturen fra sørstatene i USA. Louisiana er kjerneområdet for Cajun Cooking, og selv om Cajun opprinnelig stammer fra områdene utenfor de store byene, har Cajun delvis smeltet sammen med kreolsk matkultur.

Sentrum kan på mange måter sies å være New Orleans. Svært få matkulturer verden over er skapt som et resultat av elementer fra så mange ulike land og deres matkulturer:Frankrike, Karibien, Spania, Italia, Portugal, Afrika, Filippinene, India, og sist men ikke minst: Indianernes matkultur.

Cajun Cooking i Norge.

Gumbo og Jambalaya

Cajun Cooking ble opprinnelig utviklet over tid, avhengig av de ingrediensene man hadde tilgjengelig. Kylling, pølse, grønnsaker, ris og kanskje litt sjømat sto i fokus.

Maten smaker særegent, det er smaksrikt, men sjelden veldig sterkt krydret. Bruken av urter, krydder og grønnsaker er riktignok karakteristisk, for eksempel Cayenne, pepper og hvitløk.

Blant de mest tradisjonelle rettene finnes Gumbo og Jambalaya, men også smaksretninger som Chipotle og Hickory står sentralt. Bruken av ingrediensen søtpotet er også stor i Cajun Cooking.

Cajun King

Den nye serien fra Haugen-Gruppen produseres av Bruce Food, den samme produsenten som står bak merkenavnet El Paradiso.

Cajun King er riktignok merkenavnet som lanseres i dette tilfellet. I serien kommer i første omgang fire ulike kryddermikser, og et eget produkt på 3-kilosboks, nemlig 100 % søtpotetpuré.

– Produktene vil være tilgjengelig over grossist fra 1. juni, melder Kjær Haugberg.

Nettside:www.haugen-gruppen.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS