FinnbiffReinsdyrkjøtt

God reinsdyrsesong

Tilgangen på førsteklasses reinsdyrkjøtt er svært god i høst. – Sesongen er kommet godt i gang. Rapportene vi får inn tyder på at det blir mye godt reinsdyrkjøtt blir tilgjengelig de neste ukene og månedene, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Publisert

Finnbiff med ostesaus (Foto: MatPrat, Kim Holthe).

Tilgangen på førsteklasses reinsdyrkjøtt er svært god i høst. – Sesongen er kommet godt i gang. Rapportene vi får inn tyder på at det blir mye godt reinsdyrkjøtt blir tilgjengelig de neste ukene og månedene, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

De siste årene har tilgangen på reinsdyrkjøtt vært bra, og det vil den fortsette å være i høst og vinter. Men det er ingen selvfølge.

Reinen beiter mange typer lav, urter og lyng.

Spennende viltsmak

– Dette er matproduksjon helt og holdent på naturens premisser. Reinsdyrene lever under noen av de mest ekstreme naturforholdene i verden, og det betyr at det er store svingninger fra år til år, sier Nordahl.

Reinen beiter mange typer lav, urter og lyng, noe som gjør at kjøttet får en unik og spennende viltsmak.

Mild smak

Undersøkelser MatPrat har gjennomført, viser at nordmenn elsker den milde og litt søtlige smaken av reinsdyr.

– Spesielt unge sier de gjerne vil spise mer reinsdyrkjøtt, og vi vet at det er et stort potensial for økt forbruk her i landet, sier markedssjefen.

Ikke bare smaken er godt likt. Den spesielle historien til reinsdyrkjøttet, med den sterke forankringen i samisk tradisjon og kultur, gjør at kjøttet er noe helt utenom det vanlige.

Økologisk...

– Reinsdyrene kom til Norge for 10 000 år siden. I dag drives produksjonen spredt over store områder, og alt reinsdyrkjøtt er helt økologisk.

Kjøttet er svært magert med et fettinnhold på under fire prosent. Det har høyt proteininnhold og mye jern og B-vitamin. Dessuten er kjøttet veldig mørt.

Mer variasjon

De siste årene er det blitt langt bedre utvalg av reinsdyrkjøtt i butikker over hele landet.

Tidligere begrenset utvalget seg mange steder til reinsdyrskav og stek, men nå har langt flere butikker tatt inn biffer og fileter av reinsdyr i sitt sortiment.

– En del har nok oppfattet reinsdyrkjøtt som dyrt. Men det er et rent kjøtt man ikke trenger store porsjoner av for å få en god middag. Derfor trenger det ikke bli så kostbart, sier Even Nordahl.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS