Dansukker fersken-nøttebunn2

Inspirasjon til årets påskemat

Hvorfor ikke teste noen nyheter på årets påskebuffé? Påsken er en tid på året der venner og familie samles for å omgås, og gjerne med god mat og drikke. Det er ofte en anledning til å finne oppskrifter som skal passe alle smaksløker.

Publisert

Kyllingmuffins.

Hva med å lage gode kyllingmuffins sammen med barna? Eller teste Dansukkers Demerarasukker i en lettlaget Zabaglione.

Avslutt middagen med en god sjokoladetoddy med kaffe og vaniljesukker i stedet for den vanlige koppen med kaffe, heter det i en pressemelding fra Dansukker.

Kyllingmuffins ca. 12 stk.

Krem: 300 g Philadelphia ost naturell 1 dl Dansukker Melis 1 ss Dansukker Lys Sirup 1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade Pynt: 200 g kokosmasse 12 hele mandler diverse godterier Fremgangsmåte: Bak muffinsene som oppskriften til muffins. Avkjøl dem og ta av formene. Bland sammen ingrediensene til kremen. Rist kokosmassen lett i en tørr stekepanne. Bre krem oppå og rundt muffinsene. Rull dem deretter i kokosmassen til de blir helt dekket.Sett fast en mandel som nebb og godterier som øyne, kam og føtter.

Fersken på nøttebunn med ”champagnesaus” 8 porsj.

Fersken på nøttebunn.

150 g revet mandelmasse eller ekte marsipan 2 egg 100 g bløt nougat 4 ferskenhalvdeler ”Champagnesaus”: 2 dl tørr musserende vin 2 ts maisenna stivelse 1/2 dl Dansukker Sukker 1/2 dl Dansukker Lys Sirup 1+1 dl kremfløte 50 g smør Pynt: 150 g fryste bringebær 1/2 dl vann 1/2 dl Dansukker Sukker Fremgangsmåte: Visp mandelmasse og egg til en jevn masse i en mikser. Ha deigen over i 4 godt smurte porsjonsformer. Stek dem i ovnen på nederste rille i 175 grader i ca 15 minutter. Hvelv ut bunnene på et bakepapir. Fordel nougaten over de varme bunnene.Bland sammen vin, maisenna, sukker, sirup og en desiliter kremfløte i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet.

Zabaglione.

Avkjøl sausen. Visp den gjenværende kremfløten og vend den inn i når sausen er kald. Bland bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la den koke i et halvt minutt. Sil den gjennom en melsikt og avkjøl den.Legg en ferskenhalvdel på hver bunn som så settes på 4 asjetter. Pynt med bringebærsausen og server ”champagnesaus” til.

Zabaglione 4 porsj.

4 eggeplommer ¾ dl Dansukker Demerarasukker 1 dl Marsalavin eller annen søt vin frukt eller bærFremgangsmåte: Begynn med å gjøre klar fire pene glass med frukt og/eller bær. Pisk eggeplommer og sukker luftig, ha det over i en metallbolle. Kok opp vann i en kjele og sett bollen med eggedosis oppå, så bollebunnen har kontakt med vannet. Hell vinen i eggedosisen og visp til det blir en tykk kremet saus. Fordel zabaglionen over frukten/bærene. Serveres straks.

Sjokoladetoddy 4 glass

Sjokoladetoddy

4 dl sterk, nytraktet kaffe 4 dl melk 100 g mørk sjokolade 4 ss Dansukker Brun Farin 1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade 1,2 dl konjakk Pynt: 1 ½ dl kremfløte 2 ss Dansukker Lys Sirup Fremgangsmåte: Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter. Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i fire glass. Hell i sjokoladeblandingen. Legg en kremklatt på toppen og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.Hent inspirasjon til påskemiddagen, og finn flere påskeoppskrifter på Dansukkers hjemmeside www.dansukker.no.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS