HYSuperBeer
HYSuperBeer

Øl som vin

Det er ikke bare gode og spesielle viner som er utviklet og som serveres nord i Italia. Hva med et matøl med 11 prosent alkoholstyrke? I restauranten Le Due Lanterne i Nizza Monferrato i Piemonte i Italia ble vi serverte maltølet HY (uttales Ai) Super Beer til maten.

Publisert

Det Ølet lagres på flaske med champagnekork.

Ølet er utviklet av Zago Srl i Veneto nordøst i Italia, men lisensproduseres i Belgia.

Som med champagne

Mens måltidet ble inntatt ble ølet plassert i en beholder, à la champagne, slik at det holdt seg kaldt og friskt gjennom hele måltidet.

Noen billig fornøyelse var det ikke. Ølflasken har nemlig – i Italia, en pris på rundt 150 kroner i restauranten.

Champagnekork

Det er flere likheter med champagne.

Ølet er nemlig også bygget med en gammel oppskrift lik den metoden som brukes for fremstilling av champagne. Det lagres på flaske med champagnekork.

Mens måltidet ble inntatt ble ølet plassert i en beholder, à la champagne.

Ølet har en gull-, kobber- og ravaktig farge, og er brygget på ristet malt. Det er et fyldig, fruktig og lett syrlig øl med tydelig sødme.

I motsetning til det ølet vi er vant i Norge, som har kort holdbarhetstid, kan dette ølet lagres i minst tre år.

Et alternativ til Champagne

Øltypen er et spennende alternativ til champagne. Det passer som nytelsesøl og aperitiff, men også til for eksempel sushi, skalldyr og lyst kjøtt.

Det er også egnet til retter med sursøt saus og litt mer krydrede retter.

Etiketten viser den egyptiske gudinnen Hy som representerer fest og glede.

Egypterne regnes å være blant de aller første som utviklet og produserte øl.

Powered by Labrador CMS