Stig Harris Fagerholt (3).jpg

Toppkokker vil bli grønne i dag

Seks tomannslag er tatt ut til å konkurrere om tittelen "Årets Grønne Kokk 2011", som arrangeres i dag, torsdag 10. februar, i forbindelse Smak 2011. Flere av dem har god konkurranseerfaring. Tre av dem deltok i finalen NM i kokkekunst 2010 i Trondheim så sent i september i fjor. To av dem, Stig Harris Fagerholt og Lukasz Brekke, er sågar på samme lag.

Publisert

Stig Harris Fagerholt er en av deltakerne i finalen i Årets Grønne Kokk 2011, der han konkurrerer i tospann med Lukasz Brekke, som også deltok i NM i kokkekunst. Her er han i aksjon i NM i kokkekunst 2011. (Foto: Morten Holt)

Formålet med konkurransen er å inspirere til økt bruk av de grønne råvarene og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen i Norge.

Rekordstor oppslutning

Oppgaven for de seks lagene er å lage fem retter til en buffet for 12 personer på tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren, og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, kjøtt eller kraft fra disse.

Geir Magnus Svae (til høyre) var på vinnerlaget i 2009 sammen med Tor Øyvind Rudstaden. Nå er han hoveddommer. (Foto: Morten Holt)

De seks lagene er tatt ut på bakgrunn av innsendte menyer.

Det har vært rekordstor oppslutning om konkurransen. Nærmere 20 lag har sendt inn flotte fargerike og spennende menyer, opplyser arrangøren.

Lagene

Hvert konkurranselag består av to kokker. Her er deltakerne:

Lag 1) Gro Helene Andersen og Nina Kristoffersen , Statholdergården

Christopher William Davidsen er en av deltakerne i dag. Her i aksjon under NM i kokkekunst 2010 i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Lag 2) Balazs Debreczeni og Renate Zahl, Bølgen og Moi

Lag 3) Kent Henriksen New Orleans Restaurant, Stig Hetland, Ett Glass Servering, Oslo

Lag 4) Are Nordtvedt, og Maren Solheim, Oro bar og grill, og Oro restaurant

Lag 5) Lukasz Brekke og Stig Fagerholt, Straen Restauranter, Stavanger

Lag 6) Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant, Stavanger

Årets dommere

Jørn Olsen er plassdommer. (Foto: Morten Holt)

Juryen for konkurransen består av Geir Magnus Svae (vinner av konkurransen Årets grønne kokk 2009), Tom Victor Gausdal, norsk deltaker i Bocuse d’Or i 2005 og dommer i Masterchef), Kristine Hartviksen (president i Norges Kokkemesteres Landsforening), Håvard Ravn Larsen (fagsjef storkjøkken, Bama), Jørn Lie (Årets Bondelagskokk 2010, Restaurant Gamle Raadhus, Oslo) og plassdommer Jørn Olsen (tidligere Oldermann i KMO og ”grøntspesialist”, Carl Evensen & co)

Konferansier under konkurransen er Mette Borchgrevink Thurmann-Moe (æresmedlem, i Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama)

Teknisk arrangør er Kokkenes Mesterlaug, Oslo i samarbeid med Smak 2011

Premiene

Tittelen Årets Grønne Kokk 2011 premieres med pokal og gavesjekk på 15 000 kroner, andreplass med gavesjekk på 5000 kroner og tredjeplassen med gavesjekk på 3000 kroner.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS