Andreas Myhrvold Foto Tom Haga, Kokkelandslaget.jpg

Alvor for Andreas

Andreas Myhrvold (28) er eneste sørlending på Kokkelandslaget. Om kort tid er det alvor for den blide kristiansander. Kokke-OL i Tyskland står for døren.

Publisert

I fire år har Anders Myhrvold svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Myhrvold arbeider ved Kulinarisk Institutt (tidligere Gastronomisk Institutt) i Stavanger og har det siste året brukt det meste av fritiden på Kokkelandslaget. Laget har vært samlet nesten annenhver helg.

Lager ’’musefeller’’

– Det er fantastisk å være med på dette landslaget. Det er en kjempegruppe å være en del av. Vi har nesten blitt som en liten familie, forteller Myhrvold.

Han beskriver seg selv som en gledesspreder med glimt i øyet.

– Jeg går alltid til samlingene med et smil om munnen. Jeg har stå på-vilje og er ikke redd for å ta i et tak. Min største styrke er nok at jeg jobber raskt og effektivt.

Andreas liker å jobbe med ting som tar lang tid og er en utfordring. For eksempel å lage bitte små dekorasjoner til kaldmaten, som miniatyrmusefeller i sølv.

– Jeg er glad i å lage ting med hendene. Faglig har jeg kommet mye lenger av å være med på landslaget.

Å være sammen med noen av landets beste kokker annenhver helg, gir resultater.

– Man lærer noe nytt hver gang, alt fra å planlegge arbeidsdagen til å få kreative innspill og å danne sitt eget smaksbilde.

God mat er viktig også på fritiden for Andreas Myhrvold. Men det blir ikke bare matlaging og spising.

– Jeg trener og sykler jevnlig, både for å koble av og for å være i god fysisk form til konkurransen.

Kilde:Newswire

Powered by Labrador CMS