Elise Bratteng RønningFoto Tom Haga Kokkelandslaget.jpg

Elise tar blomster til OL

Elise Bratteng Rønning fra Utskarpen i Mo i Rana har blomster av søtpoteter som spesialitet under kokke-OL i Tyskland.

Publisert

I fire år har Elise svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Til daglig jobber hun ved Britannia Hotell i Trondheim, en arbeidsgiver som har gitt henne frihet til å bokstavelig talt blomstre på landslaget.- Det har blitt mange og lange helgesamlinger med laget. Dessuten krever landslagsplassen at vi trener mest mulig utenom samlingene også. Laget har vært samlet nesten annenhver helg det siste året.

Glad og positiv

- Oppladningen nå består i mye terping av det jeg skal lage og det som skal gjennomføres i Erfurt i Tyskland. Det har blitt mange bitte små søtpotetblomster som det tar mange dager å lage.Elise Rønning tror at hun er i ferd med å bli perfeksjonist etter all terpingen.- Men det er ikke slik at jeg sitter alene og jobber med mitt, for jeg er blitt flinkere til å jobbe i team. Og så tror jeg at disse årene på landslaget har gjort meg dyktigere i faget mitt.For å koble av har Elise prøvd å komme seg mest mulig ut i naturen nå før den store konkurransen. Ikke alt dreier seg om matlaging, hun er glad i hester og har fått tid til noen rideturer innimellom. - Jeg er glad og positiv som person og gleder meg veldig til å komme i gang med OL nå. Vi har det moro på laget.

Powered by Labrador CMS