Gunnar Hvarnes Foto Tom Haga.jpg

Gunnar går for gull

 Gunnar Hvarnes fra Larvik har ladet opp med golf og seiling, men nå er det alvor for den rutinerte kapteinen på Kokkelandslaget. Kokke-OL i Tyskland står for døren

Publisert

I seks år har Gunnar Hvarnes svettet og trent med OL i kokkekunst som mål. Det norske laget er regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006 og regnes blant favorittene til OL-gullet.

Hvarnes arbeider ved Kulinarisk Institutt (tidligere Gastronomisk Institutt) i Stavanger og har det siste året brukt det meste av fritiden på Kokkelandslaget. Laget har vært samlet nesten annenhver helg.

Erfaren konkurransekokk

– Jeg har fått veldig mye igjen for å jobbe med så dyktige folk. Og jeg har fått mange gode kompiser som jeg både jobber sammen med og deler fritiden med, sier Hvarnes.

Han legger vekt på at det har gitt mye rutine å være med på landslaget i hele seks år og å ha deltatt i mange internasjonale konkurranser.

– Min styrke ligger i planlegging og logistikk. Og jeg tror erfaringene fra konkurranser er viktig i et OL. Dette er erfaringer som jeg deler og som hele laget har nytte av.

Men det er ikke bare matlaging og konkurranser som opptar Larvik-gutten. Han prøver å få tid til favoritthobbyene seiling og golf innimellom slagene.

– Dessuten er jeg veldig glad i musikk, spesielt fra tidlig 1990-tall. Pearl Jam er favorittbandet, og jeg har faktisk fulgt dem på turné rundt i Europa.

Krevende

Kokkelandslaget består av 11 dyktige kokker under ledelse av Sven Erik Renaa.

– Alle utøverne på laget er kvalitetsbevisste, innovative og lagspillere. De utfyller hverandre og har samme konkurranseinstinkt som andre idrettsutøvere, sier Renaa.

Kokke-OL er den mest prestisjefylte matkonkurransen i verden, og lagene får to hovedoppgaver.

De skal lage en tre-retters meny med varm mat som skal serveres til 110 gjester.

Kaldmaten presenteres som en ustilling på et bord, med tilhørende dekorasjoner. På det norske bordet er det design med høstdekorasjoner av blant annet mose og trær, lydeffekter og en ’’høsthimmel’’ over. Et team av designere har laget dette.

– Dette er uten tvil den mest tidkrevende oppgaven. Alt skal være pinlig nøyaktig og krever skikkelig konsentrasjon, sier Renaa.

Kilde: Newswire

Powered by Labrador CMS