Arild Sagen Femundsmarka nett
Arild Sagen Femundsmarka nett

Har overtatt styringen på Svukuriset

Arild Sagen (32) er ny vert på Svukuriset Turisthytte i Engerdal kommune i Femundsmarka når den åpnes for sesongen fredag 20. juni. Han kommer opprinnelig fra Kirkenær i Hedmark, men har bodd på Elgå de siste årene der han har drevet Femund Båtbyggeri.

Publisert

Båtbygging vil fortsatt være vintergeskjeften, men sommerstid skal ha ta imot gjestene på Svukuriset, som åpner for sesongen fredag 20. juni. Sagen har også erfaring fra hotellbransjen i Trysil.

Samtidig har Sagen ansatt svenske Bjørn Isaksson som kokk på Svukuriset

I fjor sommer var det forholdsvis dårlig belegg på Svukuriset på grunn av det heller dårlige været, men Sagen forteller at i 2006 var det 2300 gjestedøgn, og med god markedsføring håper han på et nytt godår i 2008.

Friluftsinteresse

Sagen er også en lidenskapelig jeger og fisker, og forteller til Horecanytt at det vil bli guidede fisketurer fra Svukuriset denne sommeren.

Gjennom mange år har han besøkt Femundsmarka utallige ganger, og kjenner marka veldig godt. Som vert på turisthytta vil han nok også hjelpe gjestene med å finne de gode fiskeplassene.

- Jeg mener at selv om Femundsmarka er kjent for mange er dette et uoppdaget friluftseldorado for de aller fleste. Det er en utkantperle som flere må få ta del av, sier Sagen.

I nasjonalparken

Svukuriset er en ombygd fjellgård som ligger midt ni kilometer nord for Elgå.

Hytta er utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for deg som skal bo fast noen dager. Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn.

43 sengeplasser

Det er 43 sengeplasser (31 på vinteren) på hytta i Femundsmarka.

- Dette er noe som jeg vil ta tak. Per i dag mener jeg det er for få sengeplasser, spesielt på vinteren. Det ligger et stort potensial blant annet ved påsketider, sier Sagen.

I sommer har Svukuriset åpent fra fredag 20. juni til søndag 14. september.

Powered by Labrador CMS