Jon Skrede Best Western Skei
Jon Skrede Best Western Skei

Kongens Fortjenstmedalje til Jon Skrede

Lørdag 24. april ble Jon Skrede, soim driver Best Western Skei Hotel, tildelt Kongens Fortjenestmedalje i sølv for lang og utrettelig innsats på hotellet og i lokalsamfunnet for øvrig. Skrede tok over Best Western Skei Hotel i 1964 etter sine foreldre, og har således blitt selve symbolet på hotellet.

Publisert

Jon Skrede. (Foto: Privat)

Han har utført alle de arbeidsoppgaver og hatt alle de roller som finnes på et hotell, og kan tilpasse seg situasjonen raskere enn noen annen.

Alle som har vært innom Best Western Skei Hotel har et forhold til Jon, alle kjenner ham, og han kjenner ”alle”.

Lokal innsats

Skrede har også gjort en stor innsats for kulturlivet i Jølster gjennom trekkspillet og innsatsen i Fjellklang Spelemannslag. Han er også primus motor bak Skeitreffen, et internasjonalt anerkjent trekkspilltreff som etter hvert er blitt arrangert 35 ganger.

Jon Skrede sammen med kona Gerd. (Foto: Privat)

Han er et levende leksikon når det gjelder lokalhistorie, og tar ofte med seg gjestene ut i Gamlestova der han bergtar publikum med sin fantastiske fortellerevne.

Hotellinnsats

Etter at hotellet fikk nye eiere i 2005 har Jon Skrede fortsatt sin utrettelige innsats på hotellet, han er fremdeles høyt og lavt der det trengs en hånd, og først og fremst ivaretar han vertskapsrollen på en upåklagelig måte.

Best Western Skei Hotel. (Foto: Morten Holt)

”Best Western Skei Hotel har vært med i Best Western i Norge siden starten i 1987, og vi er veldig stolte og glade for å ha en hotellmann og menneske av Jons kaliber blant våre medlemmer. Han er ærlig verdt en medalje”, heter det i en pressemelding fra Best Western i Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS