Barista1 nett

Barista: Vin med smak av kaffe

Nå kan kaffeelskende nordmenn også nyte sin favorittsmak når de drikker vin. Den nye vinen Barista fra Sør-Afrika er en rødvin med både smak av kaffe og sjokolade.

Publisert

Vin med smak av kaffe, Barista 2009.

Norge er i verdenstoppen på forbruk av kaffe. Hver dag drikker 2,8 millioner nordmenn tolv millioner kopper kaffe. Det gir et forbruk på nesten 4,4 milliarder kopper i året. Nå kan kaffeelskende nordmenn også nyte sin favorittsmak når de drikker vin.

Barista er god allround vin som passer ypperlig til rødt kjøtt og vilt, gjerne med en god saus (mørk sjokolade i sausen er utmerket). Prøv den til gryteretter og til og med til desserter.

Bare Pinotage

Barista er laget ene og alene på Pinotage-druen fra området Robertson i Sør-Afrika. Denne druen har vært omstridt i mange sammenhenger. Dette er først og fremst fordi den kraftige smaken kan være vanskelig å temme, og at enkelte Pinotage-viner opp gjennom tidene har vært mindre vellykkede. Det var ikke før på 1990-tallet at druen fikk sitt endelige gjennombrudd.

Druene Pinotage fra Robertson Valley er dyrket i et dypt mørkt rødt jordsmonn. Således fremelskes druer med de perfekte egenskapene for denne unike vinstilen.

Pinotage-prosessen

Dette skriver Engelstad om vinen:

”Druene oppnådde optimal fenolisk modenhet og ble plukket i midten av februar 2009. Forskjellige druesatser ble så behandlet på ulike måter. Noen druesatser gjennomgikk lynpasteurisering (dvs. varmes opp til mellom 71,5 grader og 74 grader i rundt 15 til 30 sekunder), for å optimalisere fargen og så tilbakeført til skallene for alkoholgjæring. Andre druesatser ble pasteurisert og presset umiddelbart etterpå for så å gjære på eik for å oppnå den rike, mørke kaffearomaen. I tillegg ble andre druesatser gjæret på normal måte med skall og kraftig overpumping under alkoholgjæringen, for så å bli separert fra bunnfallet og pumpet direkte over i franske eikefat hvor vinen gjæret ferdig.

Franske eikefat

Etter at vinen var blitt stabilisert gjennomgikk den en malolaktisk gjæring på franske eikefat. Barista har en konsentrert aroma av kaffe og sjokolade med nyanser av modne morbær, plomme og syrlige kirsebær. En drikkeklar vin.

Barista 2009

Produsent:Robertson Winery

Land/distrikt: Sør-Afrika/ Robertson Valley

Druetyper: Pinotage (100 %)

Karakteristikk: Mørk rød farge. Rik, fyldig aroma og smak av kaffe og sjokolade, nyanser av morbær, plomme, kirsebær og solbær.

Alkohol: 14 %.

Pris: 130 kroner (Vinmonopolet), 106,86 eks. mva. (horeca)

Norsk importør: www.engelstad.no

"
Powered by Labrador CMS