DanCakeAGA2

Dan Cake med revolusjonerende fryseteknikk fra AGA

Den danske matprodusenten Dan Cake er først i verden til å implementere den nye, revolusjonerende Cryoline XF fra AGA-Linde. Cryloine XF skal ifølge en pressemelding ha markedets beste innfrysningskapasitet, og slår andre mekaniske frysere på alle nivåer.

Publisert

Dan Cake er Skandinavias største produsent av frysevarer innen bakst, og måtte høsten 2011 ta noen strategiske beslutninger i forbindelse med ekspansjon og vekst i nye markeder. En forutsetning var å opprettholde høy kvalitet, og samtidig sørge for en jevn og lønnsom forretningsdrift.

Jo raskere, jo bedre

AGA-Linde kunne overføre erfaring og kunnskap fra et bakeri i New Jersey, som med suksess har fått installert selskapets nylig utviklede nitrogenfryser.

– Jo raskere fryseprosessen er, jo bedre blir resultatet. Med kryogenisk frysing, i motsetning til mekanisk frysing, bevares både matens fukt- og næringsinnhold, uten noen skade på matens celle og ingen risiko for bakterievekst, sier Bjørn Westgaard, marketing manager food i AGA Norge.

Etter en vellykket testing av fryseprosessen, bestemte Dan Cake seg for AGA-Linde sin løsning og implementerte Cryoline XF til produksjon.

– Cryoline XF kan fryse flere produkter per time, og bruker kun en tredjedel av energien i forhold til eksisterende cryofrysere, forklarer Flemming Kay, Market Manager for Mat på AGA-Linde i Danmark.

Først i verden

Dan Cake valgte kryogen-teknologi som gir langt høyere produktkvalitet i forhold til en mekanisk fryser. Det krevde en relativt lav investeringskostnad og ble levert, montert og installert på «no time»: Fra bestilling den første uken av desember 2011, til fryseren var klar til produksjon andre uken av januar 2012.

– Vi trengte en løsning på plass så snart som mulig. Alt gikk svært fort: Fra fryseren ble levert - praktisk talt alt samlet i ett stykke - og plassert i vår produksjon område, tok det under 12 timer før fryseren var klar til testing, sier Per Bertram, næringsmiddelteknologi og vedlikehold ved Dan Cake.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS