BrancottEstateMarlborough

Egnet til laks

Viner fra New Zealand vinner hurtig nye venner verden over, og landet på den andre siden av kloden er fokusområde for Vinmonopolet i forbindelse med slippet 1.juli. Nå lanseres sommervinen Brancott Estate Sauvignon Blanc 2010, som er interessant fordi den passer godt til skalldyr og sjømat – og spesielt til laks.

Publisert

Brancott Estate Sauvignon Blanc 2010.

Det er særlig Sauvignon Blanc-vinene fra Marlborough-området som har gitt dette relativt unge vinlandet mye oppmerksomhet. Dette området ansees av mange som det beste stedet for denne druen utenfor Frankrike.

Tre store vinprodusenter dominerer vinproduksjonen på New Zealand. Brancott Estate er en av disse tre og eies av den franske vin- og brennevinsprodusenten Pernod Ricard. Gruppen består av mange vinmerker; blant annet Brancott, Corbans, Longridge, Stoneleigh, Saints og Triplebank.

Sju regioner

Druene dyrkes i syv forskjellige regioner. Brancott Estate er den mest solgte vinen fra New Zealand på verdensbasis og består av fem forskjellige serier. Classic-serien (Brancott Estate Sauvignon Blanc) anses som en referanse for klassisk endruevin fra New Zealand, med omdømme av stabil kvalitet og typeriktighet.

Vinen har duft av stikkelsbær, grapefrukt og melon, frisk smak av tropiske frukter og sitrus med hint av cayennepepper. Den har en lys gul farge

Sauvignon Blanc

Druene til er dyrket på Sørøyas nordligste region Marlborough. Klimatisk regnes New Zealand som et av de kjølige vinlandene og årsaken er påvirkningen av de kalde havstrømmene fra Antarktis.

Det er 160 mil mellom ytterpunktene på New Zealand, og det er store klimatiske forskjeller. De aller beste vinområdene finner du på nordøyas østside og sørøyas nordspiss. Druene høstes fra midten av mars frem til slutten av april.

Brancott Estate Sauvignon Blanc 2010

Land/region: New Zealand/Marlborough

Produsent: Montana Wines

Druer: Sauvignon Blanc (100 %)

Alkohol: 12,5 %

Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Pris: 133 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør: www.pernod-ricard-norway.com

"
Powered by Labrador CMS