Tork Cleaning nett
Tork Cleaning nett

Fargekodede kluter reduserer risikoen for sykdomsspredning

Å møte behovet for å bedre hygienestandarden og redusere sykdomsspredning, krever at personalet har den nødvendige kunnskapen. Dette gjelder i særlig grad vintermånedene, når influensavirus sirkulerer på arbeidsplassene. En god måte å sikre høy standard på renholdsrutinene er å bruke fargekodede rengjøringskluter som skiftes en gang om dagen eller oftere.

Publisert

Ikke alle i bransjen er klar over at rengjøringskluter som brukes til tørking og rengjøring bør skiftes hver dag, og at antallet bakterier vokser raskt i en klut som har vært i bruk i mer enn 24 timer.

Etter 48 timer kan antallet bakterier i kluten være fordoblet, og man risikerer at kluten blir en kilde til bakteriespredning.

Egnet på store arbeidsplasser

Kluter med fargekoding fra Tork. (Foto: Produsenten)

Tork fra SCA har produsert rengjøringskluter i forskjellige farger for endags- eller korttidsbruk, de fargekodede klutene som går under navnet Tork Premium.

De er velegnet til bruk på arbeidsplasser med et stort antall ansatte, stor gjennomtrekk av ansatte og skiftende rutiner, for eksempel i hotell- og restaurantbransjen.

Høyere hygienestandard

"Hvis alle de ansatte vet at bare grønne kluter, for å ta et eksempel, skal brukes i kjøkkenområdet, gjør det saker og ting enklere for alle. Og hvis klutene brukes bare en dag, vil spørsmålet om når de skal skiftes ut, aldri komme opp. Bakteriespredning mellom ulike overflater elimineres, og det er enklere å opprettholde en høy hygienestandard blant ansatte og besøkende", heter det i pressemeldingen.

- Ved tørking av visse overflater som ofte brukes av mange mennesker, er det viktig å være spesielt nøye. Dette gjelder dørhåndtak, skylleknapper på toalettene, og kopimaskiner. Hvis det alltid brukes kluter av en viss farge til en bestemt overflate, reduseres risikoen for smittespredning, og bruk av endagskluter er også mer kostnadseffektivt enn å bruke tradisjonelle kluter, sier Line Pedersen, produkt- og markedssjef for Tork.

Riktig kombinasjon

I og med at de holdbare klutene kan brukes en hel dag før de kastes, er det spesielt viktig å sørge for at klutene bare brukes til de overflatene de er bestemt for.

En gul klut, for eksempel, kan brukes til vaskeservanter, en rød klut til toaletter, en grønn til kjøkkenoverflater og en blå for andre overflater.

På rengjøringstraller med væsker i forskjelligfargede flasker reduserer de fargekodede klutene risikoen for at renholderne bruker feil rengjøringsmiddel; den gule flasken skal brukes med den gule bøtten og den gule kluten.

Fakta: Fargekodede endagskluter

Tork Premium fargekodede rengjøringskluter er tilgjengelige i fire farger: Gul, blå, grønn og rød. Klutene er laget av polyester og viskose, hvilket gjør dem myke og holdbare. Den spesielle, perforerte strukturen bidrar effektivt til å suge opp smuss, og klutene kan brukes med alle typer rengjøringsmidler. Klutene har formatet 30 x 38 cm, og pakkene, som inneholder 40 kluter, er små og enkle å håndtere på rengjøringstrallen. Klutene er ISEGA sertifisert, dvs. at de er godkjent for direkte kontakt med matvarer.

Horecanytt.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS