PenfoldsGrange
PenfoldsGrange

Interaktiv vinsmaking med Penfolds

Årets Grange ikonviner fra Penfolds skal smakes miljøvennlig og interaktivt. I stedet for å sende vinjournalister verden rundt, arrangeres digitale vinsmakingsseanser i 13 land samtidig.Vinkjennere og journalister fra hele verden får, etter invitasjon, mulighet til å smake de dyrebare dråpene med interaktiv veiledning fra blant andre den kjente sjefsvinmakeren Peter Gago, direkte fra Australia.

Publisert

"Webcasten arrangeres torsdag 12. mai på Penfolds’ Magill Estate i Australia og sendes live til 13 land. Seansen vil ledes av sjefsvinsmaker Peter Gago, og de heldige deltakerne får mulighet til å smake hele 2011 Penfolds Luxury og Icon slippet før de kommer i salg i september. For å gjøre den interaktive vinsmakingen til en enda mer spesiell opplevelse, vil webcasten finne sted i den underjordiske vinkjelleren på Magill Estate. Det vil også inkluderes live spørsmål sendt via Twitter og chat, heter det i en pressemelding.

Caroline Strömfelt.

Etterspurte samleobjekt

- Den enorme etterspørselen etter Penfolds ikon-viner betyr at importører fra Kina gjerne ville kjøpt hver eneste dråpe hvis de kunne, men på grunn av Penfolds beslutning om å gi de forskjellige landene en kvote, har selv bittelille Norge fått tildelt noen flasker i år. Penfold Grange viner er ettertraktete samleobjekt i hele verden, og viner som 1998-årgangen av Grange er i dag er vurdert til hele 500-600 dollar, sier Caroline Strömfelt, markedssjef for Penfolds i Norge.

2011 slippet inkluderer:

2006 Grange

2008 Yattarna

2008 Bin 707

2002 RWT

2008 RWT

2008 Magill Estate

2007 St. Henri

2009 Reserve Bin A

I Norge, vil disse sjeldne vinene være i salg på Vinmonopolet i et svært begrenset opplag i september 2011.

Penfolds

Penfolds har historie tilbake til 1844 da den britiske doktoren Christopher Rawson Penfold og hans kone Mary emigrerte til Australia. Doktoren mente sterkvin hadde god effekt på pasientene, men det skal ha vært Mary som sto for den første avlingen druer. Penfolds & Co. ble etablert noe senere av Mary og hennes svigersønn Thomas Hyland og Joseph Gillard. På første halvdel av 1900-tallet kjøpte Penfolds opp en rekke vinmarker over store deler av Australia.

Det internasjonale gjennombruddet kom da verdens mest innflytelsesrike vinanmelder, Robert Parker, i 1995 skrev at Penfolds Grange var ”en ledende kandidat til å være den rikeste, mest konsentrerte tørre bordvinen på markedet”. Penfolds er i dag kjent for sine internasjonalt anerkjente kvalitetsviner som Grange, Bin 707 og Reserve Bin A Chardonnay.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS