JamesonPourLandWhisky

Jameson og kjendisene

At Jameson nå kan feire tre millioner solgte 9-literskasser på verdensbasis, tyder på at noe spesielt skjer med den irske favorittwhiskyen verden over. I den siste tiden har Jameson opplevd at store stjerner trykker Jameson til sitt bryst. Rihanna, Pink, Lady Gaga og rockestjerner som Coldplay, Kings of Leon og Dave Grohl er selvutnevnte Jameson-fans.

Publisert

Jamesonflasken har også vært å se i populære tv-show som "Mad Men", "The Wire", "Californication" og Sons of Anarchy".

Eksportsjefen for Jameson i Europa, Niall Gately, forklarer hvorfor Jameson opplever suksess:

- For det første har Jameson en utrolig historie og bakgrunn. For det andre smaker Jameson spesielt godt fordi den er, og alltid har vært, en trippel destillert whiskey og bygget aldri er i direkte kontakt med røyk når det tørkes. Dette gir en veldig ren og smooth smak. Den tredje grunnen tror jeg er at Jameson er en whiskey som ikke tar seg selv så høytidelig. Vi er veldig seriøse når vi lager whiskey, men ønsker at alle som nyter en Jameson skal ha det gøy. Ikke ta alt for seriøst og nyt livet, oppfordrer Jameson og Niall Gately.

"Innebygd i amerikanernes DNA.."

- Hvorfor har så mange kjendiser og store stjerner, spesielt i USA, er blitt store fans av Jameson.

- Etter å ha vært en av de mest kjente whiskyene i USA så langt tilbake som 1700-tallet, var Jameson borte fra markedet i mange år pga. forbudstiden på 1920-tallet. Det tok mange år å bygge opp merket igjen, men vi har alltid følt at Jameson er innebygd i amerikanernes DNA. For eksempel så har 50 millioner amerikanere Irske røtter og mange av USAs presidenter har hatt irske gener, inkludert President Obama som nylig besøkte sine forfedres hjem i Irland.

Jameson ble også ekstremt populær i sære og urbane lokale puber og det er her vi tror at kjendiser og musikere ble glad i Jameson. Lady Gaga-historien er selvsagt annerledes. Hun var på turné i Irland som oppvarmingsband for The Pussycats Dolls og gikk inn i en landlig pub i nærheten av destilleriet i Cork hvor bartenderen serverte henne en Jameson, og resten er historie.”

– I’m a Jameson Girl”

Lady Gaga er også en godt dokumentert tilhenger av Jameson. På en nylig opptreden i Dublins 02 teater dedikert Gaga en sang til "hennes kjæreste Jameson".

I tillegg til dette, fikk Gaga den amerikanske nyhetskorrespondenten Anderson Cooper (43) beruset under et intervju.

Anderson sa: "Vi endte faktisk opp med å drikke Jameson på en pub i London... Hun fikk meg til å drikke to av dem, og på slutten av intervjuet klarte jeg ikke sortere spørsmålene. "

Hva skal barnet hete?

I løpet av popstjernen Pink’s siste tur til Irland, besøkte hun Old Jameson Distillery i Bow Street sammen med sin kjære mann.

De er ivrige fans av Jameson og venter barn nå i mai. De har bestemt at barnet skal hete ”Jameson” hvis det blir en gutt.

Rihanna

På Rihanna sitt siste album ”Loud” er det en sang som heter ”Cheers”. Rihanna synger i denne sangen om at livet er for kort til å sitte og føle seg mislykket, det er bedre å komme seg ut og la en Jameson synke inn. Albumet ”Loud” har solgt to millioner eksemplarer og var det 15. mest solgte albumet i verden i 2010.

Jameson og Irish Distillers

Jameson irsk Whiskey produseres av Irish Distillers Ltd som er eid av Pernod Ricard. Irish Distillers Ltd har sitt hovedkontor i Dublin, Irland. Hver flaske Jameson konsumert over hele verden er produsert ved Midleton Distillery i Cork.

Smaksnotater

Duft: Lett floral duft med undertoner av krydret tre og sherry

Smak: Balanse mellom krydder, nøtter og vaniljetoner med hint av søt sherry. En eksepsjonelt ren og smooth whiskey.

- Nytes gjerne bar, med litt vann, "on the rocks" eller som longdrink; spesielt godt er Jameson & Ginger Ale. Jameson er også godt egnet i Irish Coffee.

Les mer på www.jamesonwhiskey.com

"
Powered by Labrador CMS