Jeger Aquavit akevitt
Jeger Aquavit akevitt

Jeger Aquavit ny fatmodnet akevitt

I november ble en ny norsk fatmodnet akevitt lansert. Akevitten, som er fremstilt av Agder Brenneri for Rosmersholm, har preg av sødme, karve og krydder, og er mild som et resultat av lang modningstid på gamle sherryfat.

Publisert

Jeger Aquavit.

– Jeger Aquavit er sammensatt av de beste norske råvarer, den har preg av sødme, karve og krydder. Aromaen er mild og behagelig som et resultatet av en lang modningsprosess på gamle sherry fat. Jeger Aquavit passer godt etter jakten, til all tradisjonsrik mat, og egner seg som avec på grunn av den karakteristiske runde smaken, melder daglig leder i Rosmersholm AS, Sven Hauge.

Jegerhistorikken

De første jegerne kom hit til landet for cirka 8-9000 år siden, da isen trakk seg tilbake. Jakt og fiske er den eldste formen for primærnæring.

Viltvoksende urter har alltid vært benyttet i kosten. Karve, som er hovedingrediensen for å smakstilsette norsk akevitt, har alltid vært den viktigste urten i akevitt-produksjonen. Norsk akevitt kjennetegnes ved at den fatmodnes på gamle sherry fat i 6-12 mnd, skriver Hauge.

Produsent: Agder Brenneri for Rosmersholm AS

Alkohol: 40 %

Volum: 70 cl

Pris: 389,70 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.rosmersholm.no

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS