BaileysJulemuffins

Julevarianter med Baileys

Julen er høytid for kos og søte fristelser. Her er noen varianter, både i fast og bløt form – med Baileys som hovedingrediens. Tradisjonelt sett blir Baileys stort sett blitt drukket sammen med kaffe eller i kaffen, men den verdenskjente drikken kan brukes til så mangt.

Publisert

Baileys Espresso Martini.

Hva med en Baileys Espresso Martini eller Baileys mini muffins til julekosen? Eller servere Baileys konfektkuler i juleselskapene.

Her er noen forslag:

Baileys Espresso Martini

4 cl Baileys

2 cl Smirnoff Vodka (Gjerne vaniljevodka)

1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe

Isbiter

Baileys konfektkuler.

Fremgangsmåte: Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir til krem og helles forsiktig over slik at det blir et "lokk" på drinken.

Baileys konfektkuler (ca. 35 stk)

400 g marsipan

50 g mandler- med eller uten skall

5 ss Baileys Karamell

200 g sjokolade- mørk eller lys

100 g kakao- mørk eller lys

Fremgangsmåte: Grovhakk mandlene og rist disse i en varm stekepanne. Elt så sammen marsipan og Baileys og tilsett mandlene. Bland godt til du får en jevn masse. Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap. Rull runde kuler i passende størrelse, og legg de på et brett dekket med bakepapir. Sett kulene tilbake i kjøleskap. Smelt sjokoladen i vannbad, og gjør klart et brett dekket med kakao. Dypp så en og en kule i sjokoladen og rull de på brettet med kakao. La sjokoladen stivne og rist av kakao.

Baileys mini muffins (ca. 70 stk)

Muffins med Baileys!

150 g sjokolade

100 g smør

1 dl melk

1 dl Baileys Coffee

3 egg

200 g sukker

250 g mel

1 ts bakepulver

2 ts kakao

Glasur:

150 g smør

200 g melis

3 ss Baileys Coffee

Fremgangsmåte: Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og Baileys Coffee. La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og bakepulver. Bland alt godt sammen. Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose. Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min. Romtemperert smør blandes med melis og Baileys Coffee. Pisk dette godt sammen og ha glasuren over i en sprøytepose. Da muffinsene er avkjølt, has glasuren på.

Baileys

Baileys består av en unik sammensetning av fersk, irsk fløte, irsk whiskey, kakao og vanilje. Whiskyen som blir brukt i Baileys er en trippel destillert pot - still whiskey.

Baileys inneholder ingen tilsetningsstoffer og garanterer den samme høye kvaliteten i 24 måneder fra produksjonsdato.

Norge har det fjerde høyeste konsumet pr kapita på verdensbasis, salget i Norge var på 630 000 liter Baileys i 2009.

Det konsumeres 2260 glass hvert minutt verden over.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS