Martnan Lasskjørerakevitt dram

Lasskjørerakevitt på vei til Røros

Et initiativ fra Hedemarken Lasskjørerforening til akevittprodusenten Gavin har resultert i en ny norsk akevitt: Martnas Dram No 1 2009. Akevitten er nå på vei til Røros med hest og slede, og skal være fremme i bergstaden 17. februar.

Publisert

Det er første gang bærumsbedriften Gavin har laget en årgangsakevitt, og flaskene er dermed nummerert fra 1-2400, og påført årgangen 2009.

- Et meget spennende prosjekt med lansering av en akevitt i februar/mars, sier akevittør Arve Røys Stranden i Gavin AS.

Lanseres på nyåret

Vanligvis lanseres nye akevitter på høsten, forut for julebordssesongen. Martnas Dram No 1 er en tradisjonell karveakevitt med anis, sitrus, fennikel og koriander som viktigste krydder.

Råspriten er levert av Hoff Norske Potetindustrier i Gjøvik. Privatkunder kan bestille Martnas Dram No 1 på Polet, mens hoteller og restauranter kan bestille den fra Vectura.

10 dagers tur

Hedemarken Lasskjørerforening som nå kjører med hest og slede til Røros med noen kasser 58279 Martnas Dram No 1 2009. Turen tar 10 dager og de er framme på Røros kl 12.00 17. februar. Da vil en av de første flaskene bli overrakt ordfører Hans Vintervold i Røros kommune.

Akevitten er bestillingsvare på Polet og dermed tilgjengelig for hele Norge. Det er produsert kun 2400 nummererte flasker fra Gavins første årgangsakevitt, som dermed kan komme til å bli et samlerobjekt.

Med Martnas Dram No 1 2009 har Hedemarken Lasskjørerforening i samarbeid med akevittprodusenten Gavin gjenopptatt en gammel tradisjon med kjøring av akevitt fra Hedemarken til Røros.

Powered by Labrador CMS