LøitensAquavitFiskSkalldyr

Lys akevitt til fisk og skalldyr

Akevittdrikkere og Vinmonopolet har lenge etterlyst en lys akevitt som kan passe til sjømat. Derfor har Arcus lansert Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit. Akevitten har duft preget av sitrus, fennikel, karve og ingefær, noe som gjør den egnet som følge til fisk og skalldyr.

Publisert

Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit.

I en spørreundersøkelse kom det frem at hele 23 prosent har prøvd eller kunne tenke seg å prøve akevitt til fisk og skalldyr, viser tall fra Norstat.

I tillegg til dette har Vinmonopolet hatt ønske om å tilby en sommerlig lys type akevitt, og da var det Arcus som til slutt vant frem med Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit.

Løitens Fisk & Skalldyr Aquavit er ikke like tøff på krydder som ”vanlig” akevitt, og har et behagelig alkoholanslag. Akevitten er ikke fatmodnet, og nytes derfor best lett avkjølt.

Sjømat og akevitt

Her er noen retter som passer perfekt til akevitten med følge av en lys øl:

Laksetartar på crostinis

* 300 gram laks

* 1-2 ss sennep dijon

* 2 ts pepperrot

* 4 ss gressløk hakket

* 2 ss estragon hakket (evt dill)

* 1 ss olivenolje

* Salt, pepper og sitron

Fremgangsmåte: Skjær opp laksen i terninger, riv over pepperroten og ha i øvrige ingredienser. Rør dette godt sammen og legg en god skje oppå en crostinis.

Kongekrabbe på grill med hvitløksmør

* 400 gram renset krabbekjøtt (rått)

* 1 ss solsikkeolje

Fremgangsmåte: Gni kjøttet inn med oljen. Varm opp grillen (pannen) og legg kjøttet på risten. La det ligge til det har fått et tydelig grillmønster og grillsmak før du snur den. La kjøttet ettersteke og trekk det ferdig i hvitløksmøret.

Les mer på Arcus.no

"
Powered by Labrador CMS