Nøgne Ø Red Horizon
Nøgne Ø Red Horizon

Mer ekstremt på polet

Bryggeriet Nøgne Ø har alltid likt ytterkantene av skalaen. Det være seg i bitterhet, alkohol eller farge. I september blir flere litt mer ekstreme produkter tilgjengelige på Vinmonopolet.

Publisert

Red Horizon, øl med 17 prosent alkohol!

– Siden vi begynte å brygge øl, har vi alltid lekt med ingredienser og smaker. Det meste har vært ganske moderat, selv om det helt klart har vært revolusjonerende i norsk sammenheng. I det siste har vi lekt oss litte ekstra, og nå i september kommer følgende på bestillingsutvalget til Vinmonopolet, melder brygger Kjetil Jikiun hos Nøgne Ø:

Slik beskriver han nyhetene:

Imperial India Pale Ale.

* 500, vårt 500de brygg. En Imperial India Pale Ale. Med 10 % alkohol og 100 bitterenheter er dette et lite (men hyggelig) monster. Fem typer humle, derav New Zealands Nelson Sauvin som tørrhumle, har gitt mengder av aroma.

Two Captains.

* Two Captains. Vinneren av NM i hjemmebrygging i år har brygget en Double India Pale Ale hos oss. Dette er en grassat IPA, nesten som på steroider, med 120 bitterenheter og nok humle til nesten å fjerne emaljen fra tennene.

Sweet Horizon.

* Sweet Horizon. Masse sødme. Den perfekte dessert, med flott kompleks smak av sjokolade, malt, vanilje og kaffe. Dette ølet kommer elegant emballert i metallsylinder. Flasken er på 250 ml ettersom dette ølet har 14 % alkohol.

* Red Horizon. Enda en 250 ml flaske i metallsylinder. Verdens første øl gjæret med sakegjær til sakestyrke. Dette 17 % sterke ølet har et øls kropp og en sakes nese.

* Junmai-shu. Dette er vår eneste pasteuriserte sake, og derfor den eneste som kan komme på vanlig listeføring på Vinmonopolet. Dette er en sake laget etter den tradisjonelle Yamahai-shikomi metoden. En aromatisk sake med god fyldighet.

Nøgne Ø kan by på både pasteuristert og upasteurisert (bildet) sake.

Upasteurisert sake

– I og med at upasteurisert sake må oppbevares kjølig, kan ikke dette komme på vanlig listeføring hos Vinmonopolet. Vi synes at dette er beklagelig. For det første har ikke Vinmonopolet kjøleskap eller kjølerom i sine butikker. Dernest finnes det ikke grossister/distributører med leveringsavtale med Vinmonopolet som har kjølelager, skriver Jiukun i en pressemelding.

Nøgne Ø kan nå by på fire upasteuriserte saker:

Niogori (melkehvit og lett sprudlende, med riskorn), Nama-Genshu (gjæret med den kjente Masumi-gjæren), fersken og søt blomst, House yeast (gjæret med naturlig forekommende gjær, villbringebær og yuzu) og Yamahai motoshibori (en presset moto(gjærstarter, intens syrlig, nesten som rabarbra).

Powered by Labrador CMS