DalNostroBarbera d Asti (1) NETT
DalNostroBarbera d Asti (1) NETT

Mer med Barbera

Barbera-druene er som vi har nevnt tidligere i ferd med å få skikkelig fotfeste i Norge, og det lanseres stadig nye viner fra Piemonte-regionen nord i Italia. To nye varianter på markedet er Fontanafredda Briccotondo Barbera 2009 og Dal Nostro Giardino Barbera d’Asti 2007.

Publisert

Fontanafredda Briccotondo Barbera

Fontanafredda Briccotondo Barbera er en anvendelig vin som passer til torsk, spekemat, pasta, pizza, kylling, svin lam og okse. Den passer også til ikke altfor kraftige oster eller for den saks skyld alene. Den er rubinrød i fargen og har bløte tanniner med frisk ettersmak. Den har aroma av bjørnebær, plommer og krydder (kanel og pepper).

Druene vokser i åssidene på 250-300 meters høyde i Monferrato og Langhe. Jordsmonnet i disse vinmarkene er kalkholdig og med mye sand.

Fontanafredda, som ble grunnlagt i 1878, er blant topprodusentene i Langhe i Piemonte (har blant annet den kjente Barolo-vinen). Navnet Fontanafredda betyr ”den kalde kilde”. Vinhuset var opprinnelig jaktslottet til den samlende Italias første konge Vittorio Emanuele I. Det var hans sønn som grunnla vinhuset. I dag er det Danilo Drocco som er sjefsvinmaker. Druene til denne vinen vokser i åssidene 250 til 300 meter over havet på høyder ved Langhe og Monferrato.

Fontanafreddas Briccotondo Barbera 2009

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent:Fontanafredda

Druer: Barbera (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 18 grader

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.stenblom.no

Dal Nostro Giardino Barbera d’Asti

"

Bildetekst her...

Dal Nostro Giardino Barbera d’Asti er en litt fyldigere Barbera-vin med preg av frukt som morell og plomme, samt bringebær.

Den er også egnet til smaksrik fisk som kveite og torsk, til hvitt kjøtt, storfe eller lam. Dette er 2007-årgangen – som regnes som en eksepsjonell god årgang i Asti like sør for Torino.

Dal Nostro Giardino er italiensk og betyr "fra vår hage". Vinen er produsert av Adrianivini og blenden er selektert i samarbeid med Solera sitt sommelier team. Vinen er laget på barbera druer fra Monferrato åssiden i Asti, kjerneområdet for Barbera dyrking. Asti ligger syd-øst for Tanaro-elven og i motsetning til Alba, hvor de beste vinmarkene er beplantet med Nebbiolo, har Asti beholdt sin tradisjon med Barbera druer og latt disse få de beste (sydvente) vinmarkene. Dal Nostro Giardino kommer fra vinstokker med snittalder på 30 år. De gamle vinstokkene gir en lavere avkasting enn unge, men til gjengjeld gir de druer rike på smak og karakter.

Vinmarkene er syd-sydvestvendte og strekker seg i en åsside fra 250 til 400 meter over havet. Jordsmonnet er preget av kalkholdig leire og noe sand. Denne kombinasjonen gir vin med god mineralitet (mye mineraler i jordsmonnet) samt en rik frukt. 2007 er en eksepsjonelt god årgang i Asti. Årgangen startet med en vellykket blomstring og en lang varm vår og sommer ga sunne druer. Noe regn og litt kjøligere sensommer gjorde at innhøstingen ble utsatt og druene ble høstet i første og andre uke i oktober. Nedbøren i august ga druene sårt tiltrengt energi og den lange høsten ga druer med rik karakter. Dal Nostro Giardino er blendet fra flere forskjellige plotter for å møte den tøffe konkurransen i det norske markedet og med tanke på å passe til mye forskjellig mat.

Dal Nostro Giardino Barbera d’Asti 2007

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Produsent: Adriavini for PrimeWine Norway

Druer: Barbera (100 %)

Alkohol: 13,5 %

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Pris: 125 kroner (Vinmonopolet)

Webside:www.bestcellars.no

"
Powered by Labrador CMS