Kaffe illustrasjon
Kaffe illustrasjon

Mørkbrent kaffe inntar norske kopper

Mørkbrent kaffe blir stadig mer populær blant kaffedrikkende nordmenn. Bare i år har dette segmentet vokst med 5 prosent ifølge fersk statistikk. Nordmenn blir mer og mer kontinentale i sin kaffesmak, og ønsker dessuten flere varianter å velge mellom.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Zoégas ble grunnlagt i 1886 i Helsingborg av italieneren Carlos Zoéga. Familien Zoéga solgte firmaet på hundreårsdagen i 1986.

Mørkbrent kaffe er Zoégas spesialitet, og med lang erfaring og stor kunnskap utvikles det kaffeblandinger. For at kaffe skal tåle en mørk brenning kreves det bønner av høy kvalitet. Firmaets mørkbrente kaffe har også fått flere tilhengere, og har siste år hatt en vekst på 35 prosent.

Sammenlignes med vindruer

– Kaffebønner kan sammenlignes med vindruer. Dyrkingssted og høsting er svært viktig for kvaliteten. Zoégas er en fyldigere og mer kraftfull kaffe, en kaffe med en sterkere karakter, sier kategorisjef i Nescafé, Angelika Rosenberg.

Zoégas Mollbergs Blanding.

”Zoégas bruker høytvoksende arabicabønner fra Kenya/Øst-Afrika, Mellom-Amerika, Colombia og Brasil. Kaffetrærne trives best når de får vokse i høylandet. Jo høyere opp trærne vokser, desto bedre kvalitet får bønnene. I tillegg kommer det grundige håndverket som kreves for å velge ut og kombinere bønner fra forskjellige land og regioner, blande de rett i forhold til hverandre og deretter brenne de mørkere for å få frem det beste i hver enkelt kaffebønne. Mørkbrent kaffe er på mange måter kaffens Rolls Roys”, heter det i en pressemelding.

Produktene

Zoégas finnes i følgende varianter:

Zoégas Skånerost.

* Zoégas Intenzo er den mildeste varianten, den er forsiktig mørkbrent, men likevel fyldig og smaksrik. Har et preg av solbær og vanilje.

Zoégas Intenzo.

* Zoégas Mollbergs Blanding som ble komponert allerede i 1903. En utsøkt mørkbrent klassiker høyt verdsatt av mange kaffelskere for sin fylde og aroma med tydelige toner av solbær, nyanser av karamell samt en lang og behagelig ettersmak.

* Zoégas Skånerost – aromatisk og frisk smak. Er en bestselger, samme blandingen har vært solgt siden 1918.

Pris: 45 kroner (veiledende utsalgspris for 500 grams pakning)

Webside: www.zoegas.no

"
Powered by Labrador CMS