Cafe culture Arvid Nordquist nett

Nye viner fra Arvid Nordquist

Arvid Nordquist lanserer nye viner i det norske markedet, en spansk nyhet og to årgangsbytter fra henholdsvis Frankrike og Sør-Afrika.

Publisert

Spansk nyhet – BZO Bierzo

Vinen er utviklet av Victor Arroyo, en av pionerene i Bierzo-distriktet. Han grunnla eiendommen Agriber-gidum i 1994 og har siden den gang foretatt oppkjøp av flere gamle vingårder i området.

I dag eier han 65 hektar og flere av disse har vinplanter som er eldre en 60 år. Områdets lokale drue er Mencia som anses å være en kloning av Cabernet Franc.

Distriktet ligger langs pilegrimsveien til Santiago de la Compostela, hvor franske munker reiste og hadde med seg druen. I Bierzo gir druen en karakter til vinene som går i retning av Burgund, med veldig fruktige aromaer og innslag av bringebær og jordbær, med en bra syre og mineralitet. Navnet BZO gjenspeiler naturligvis med vindistriktets navn. Vinen er laget av håndplukkede druer med en nøye kvalitets selektering, der druene transporteres i små kurver på 18 kg for å unngå knuste druer og oksidering. Stilkene fjernes fra drueklasene og gjæringen skjer i ståltanker ved lav temperatur for å beholde druenes naturlige fruktighet.

Pris: 120 kroner.

KWV- Café Culture Pinotage 2009

De ekstremt fyldige og kaffepregede aromaer kommer best frem når vinen er ung.

2009 er etter sørafrikanske forhold en kjølig årgang, noe som gir vinen en flott fruktkonsentrasjon.

For Café Culture markerer 2009-årgangen et skritt tilbake til en mer kraftfull og konsentrert stil som i 2007, som var den første årgangen av denne vinen. Vinens karakter gjør at den er et perfekt komplement til høstens vilt og smaksrike gryteretter.

Pris: 120 kroner.

Louis Bernard Cotes du Rhone 2008

Det kan virke som en utakknemlig oppgave å komme etter 2007, som mange har betraktet som en av de beste årgangene noensinne fra Sør Rhone, men også 2008 lover ifølge produsenten veldig bra, og teamet på Louis Bernard synes faktisk lykkes godt med å lage en vin som lever opp til samme standard som 2007-årgangen.

– Forskjellen er at vinen er litt mer rund og tilgjengelig allerede som ung, og vi mener at denne type vin passer best å drikke som ung, med sin intensive frukt og krydrede tone, heter det i en melding fra Arvid Nordquist.

Pris: 99 kroner.

Webside:www.arvidnordquist.no

"
Powered by Labrador CMS