Magister Bibendi økologisk
Magister Bibendi økologisk

Økologisk spansk julevin

Magister Bibendi Tempranillo er en økologisk julerødvin, laget av Tempranillodruer og kjellermodnet over en lengre tid. Vinen har god fylde og et rikt smaksbilde med karakteristisk Riojapreg av mørke bær, lær, vanilje og krydder. Passer til norsk festmat som ribbe, pinnekjøtt, vilt og smaksrike retter av rødt kjøtt.

Publisert

Magister Bibendi Tempranillo 2009.

Bodegas Navarrosotillo ble opprettet i 1995 da Andrés og Ramón Serrano slo sammen sine to gårdsbruk og overtok bestefarens vinmarker. Luis Serrano, siste bror i søskenflokken, ble med i år 2000.

Vinhuset har blitt drevet etter økologiske prinsipper siden oppstarten og er i dag sertifisert både i Europa og USA. Bodegas Navarrsotillo er situert i Calahorra og har ca 70 ha med vinmarker i San Adrian og Andosilla, som ligger på hver sin side av Rio Ebro.

400 000 liter i året

Det var morfaren til Serrano-brødrene som kultiverte dagens vinmarker og lærte opp sine barnebarn i vinfaget, men frem til midten av 1990-tallet ble brorparten av avlingen solgt til andre vinifikatører.

De to eldste brødrene drev imidlertid hvert sitt økologiske gårdsbruk og i 1995 slo de seg sammen og dannet Bodegas Navarrsotillo. Vineriet sto klart i 1997 og har i senere år blitt fornyet og utvidet, i dag produserer de ca 400 000 liter per år.

Varierende vinmarker

Vinmarkene ligger på hver sin side av Rio Ebro og jordsmonnet er varierende med hovedvekt av sterkt sandholdig jord, kalk og rullesten. Da vinmarkene ligger på hver sin side av elven har de forskjellige microklimatiske forskjeller hva gjelder sol etc.

Vinmarkene er hovedsaklig beplantet med Tempranillo-druer, samt en mindre andel støttedruer og noen parseller med Viura. Hoveddelen av vinstokkene høstes for hånd og fermenteres med naturlig gjær på ca 25-30 grader, avhengig av årgang og druetype.

En andel av druene gjennomgår karbonisk maserasjon/fermentering for å oppnå bedre balanse og friskhet i vinen. Kjemiske og ikke-organiske produkter er strengt forbudt hos Navarrssotillo og det benyttes kun naturlig gjødsel.

Magister Bibendi Tempranillo 2009

Land: Spania

Produsent: Bodegas Navarrosotillo

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)

Les mer på Eurowine.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS