CulinarioHovedbilde
CulinarioHovedbilde

Økt matkvalitet og lengre holdbarhet

Culinario Easy er et buffésystem, basert på utskiftbare kassetter, som bidrar både til økt matkvalitet og vesentlig lengre holdbarhet. Det var restauratør Walter Kieliger på Frognerseteren som kontaktet meg, forteller daglig leder Knut Berg i Berg & Dahl AS.

Publisert

Lars Hellum (fra venstre), Kristoffer Lie Andersen og Knut Berg konstaterer at Culinario Easy fungerer til alles tilfredshet i disken på Frognerseteren. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

– Han var kommet over et sveitsisk buffésystem – Kieliger er selv opprinnelig sveitser – som han mente var et columbi egg og som han ønsket å anskaffe. Men han ville ikke importere selv; han var avhengig av tilgjengelig service, og spurte om ikke vi kunne tenke oss å importere Culinario Easy, så skulle han garantert bli første kunde!

Det hørtes spennende ut og vi tok systemet i nærmere øyesyn. Det holdt hva det lovet! Det er simpelthen et revolusjonerende buffésystem, fremholder Berg.

Multifunksjonelt system

Prosjektleder Lars Hellum hos Berg & Dahl forklarer hva som er eksepsjonelt med Culinario Easy:

– Det er et multifunksjonelt system, som i dette tilfellet betyr at buffeen kan deles i tre temperatursoner; steambasert fuktig varme, tørr varme og kjøl basert på knust is. Det tradisjonelle vannbadet, er erstattet av kassetter som kan fylles med vann. Det gjør at vannbad og varmeplate enkelt kan skiftes, begge med regulerbar overvarme. Størrelsen er naturligvis standard gastronorm (GN). Vel å merke er det ikke bare overvarmen som kan reguleres, hver GN-stasjon kan separat justeres med over- og undervarme for den perfekte temperaturen for hvert enkelt produkt på buffeen. Hele overdelen kan også enkelt omgjøres fra selvservert på buffeen til servert hvis systemet settes inn i freeflowdisken.

Mange muligheter

Tilbehør for tilpasning til det enkelte produkt fås i en rekke varianter, alt fra steinbunn til suppestasjon.

Variasjonsmuligheter? – Kassettene brukes som et modulsystem. Buffeen kan baseres på alt fra én GN til fem GN, forklarer Lars Hellum.

Les hele saken i Horeca nummer 4 2011

Bli abonnent på Horeca her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS