Molina Sauvignon Blanc nett

Prisvinnende chilensk vin

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc har siden den ble lansert i 2006 vunnet en rekke internasjonale priser og utmerkelser. Fra lørdag 2. mai er denne prisvinnende chilenske hvitvinen tilgjengelig i Norge.

Publisert

Elqui Valley ligger 450 km nord for Santiago, og er en av Chiles nyeste og nordligste vindaler.

Historisk sett er dalen kjent for sin produksjon av det lokale brennevinet Pisco, men de siste årene har området også vist svært gode resultater for produksjon av vindruer.

Tørt og luftig klima

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2008.

Elqui Valley er omkranset av fjellkjeder, og dalen har et nesten ørkenlignende landskap. Jordsmonnet er steinete, saltholdig og mineralsk. Klimaet er tørt og luftig med mindre enn 120 mm nedbør per år. Solen skinner fra skyfri himmel, og den høye temperaturen synker dramatisk når natten faller på.

Den nedre delen av dalen har sterk innflytelse fra Stillehavet, som ligger kun 20 km unna. Morgentåken siger inn langs Elqui River og dekker vinmarkene til midt på dagen. Dette skaper et kjølig klima som er ideelt for langsom modning av druene, en faktor som er reflektert i den høye kvaliteten på vinen.

Gode skussmål

Vinprodusenten Viña San Pedro står bak Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, en vin som har oppnådd særdeles gode resultater i internasjonal vinpresse. Den har gått sin seiersgang og vunnet prestisjetunge priser i vinkonkurranser verden over. Utmerkelsene taler for seg:

* Gullmedalje, Concours Mondial de Bruxelles 2008

* Gullmedalje, Challenge International du Vin 2008

* Trophy (chilensk Sauvignon Blanc under £ 10), Decanter World Wine Awards 2008

* Trophy White, Korea Wine Challenge 2008 (beste i konkurransen)

* 92 av 100 poeng i chilensk vin-guide "Descorchados" 2008

* 91 av 100 poeng i chilensk vin-guide "Mujer y Vino" 2008

* 88 av 100 poeng, Wine Spectator 2008

* Sølvmedalje, og "Best in Class", International Wine & Spirit Competition 2007

Sommervin

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2008 er lys gulgrønn i fargen og har en duft av stikkelsbær, ananas og frisk tropisk frukt kombinert med mineralske toner som nyklippet gress, havsalt, asparges og lime.

Smaken er frisk og svært fruktig med mineralsk preg og godt balansert syre. God fylde og vedvarende finish. Ideell som aperitiff, eller som følge til sjømat og salater.

I samme serie finnes også Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon, en elegant og smaksrik rødvin med preg av modne solbær og hint av anis og fatkrydder.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2008 er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra 2. mai 2009.

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS