RibbeWhirlpool1
RibbeWhirlpool1

Slik lager du ribbe på 35 minutter

Mange skulle nok helst sett at døgnet hadde litt mer enn 24 timer i desember. Med dagene fulle av jobb, barn, gaver og julehandel er det lett å føle at tiden ikke strekker til. Tiden du gjerne skulle hatt til å la julefreden senke seg og å prøvesmake julematen, blir i stedet et kappløp for å rekke alt. Men det er mulig å frigjøre litt tid til julekos, og løsningen kommer kanskje fra uventet hold.

Publisert

Ikke la tidsklemma ødelegge julestemningen

Lange dager på jobb og helger fulle med juleforberedelser kan ta bort mye av gleden med førjulstiden. Å sette av flere timer til å tilberede en forsmak på juleribba kan virke som en umulighet. At mikrobølgeovnen man allerede har stående på kjøkkenet kan være det som redder julestemningen, er nok nytt for mange.

- Jeg tror det sitter langt inne for mange å skulle lage ribbe i mikrobølgeovnen. Mange forbinder desverre mikrobølgeovnen kun med ferdigmat og varming av gårsdagens middag, men en skikkelig mikrobølgeovn kan så mye mer enn det, forteller Jon Haraldsen i Whirlpool Norge.

For mange er selve tilberedningen av ribba en høytidelig og omstendelig affære, men skal man tro Jon Haraldsen trenger det ikke å være så vanskelig. Det eneste man behøver er en mikrobølgeovn med Crisp-funksjon.

- Her er det mange som vil få seg en skikkelig aha-opplevelse dersom de gir det et forsøk. Ribba blir helt perfekt på en drøy halvtime. Saftig og god, med skikkelig sprø svor. Og da har du plutselig tid til å nyte både den og en ekstra pustepause i julestria.

En forsmak på julemiddagen

Mange unge mennesker bor langt fra barndomshjemmet, og med få ”gratis” feriedager i år skal de kanskje ikke hjem før lille julaften. Da kan en liten smakebit på juleribba være et kjærkomment avbrekk i en hektisk hverdag.

- Aller best egnet er den nok til å lage en forsmak på julemiddagen, for man får ikke en 5 kilos ribbe i en mikrobølgeovn. Men det er jo også de som ikke er mer enn tre, fire stykker på julaften, og for dem er dette midt i blinken, mener Haraldsen.

Ovnsrommet i en mikrobølgeovn er ikke like stort som i en vanlig ovn, så dersom hele storfamilien rykker inn til jul bør man altså belage seg på å lage ribba på gamlemåten. Dersom man likevel skulle måtte redde middagen på selve julaften, er rådet fra Haraldsen å steke i flere omganger.

Haraldsen opplyser at de har solgt mer enn 170 000 ovner med Crisp-funksjon siden 2001. Så sannsynligheten for at man allerede har en mikrobølgeovn som kan skape julestemning er absolutt til stede.

- Jeg oppfordrer alle til å gå hjem og sjekke om de har en ”Crisp” logo på mikrobølgeovnen sin. Har man det er det bare å sette i gang. Det fleste aner ikke hvilket potensial som ligger i en skikkelig mikrobølgeovn, avslutter han.

Slik lager du ribbe på 1-2-3

1)Krydre et ribbestykke på ca 1 kg med salt og pepper. Legg ribbestykket med svoren opp i Crisp-pannen. Ikke bruk smør, olje eller lignende.

2) Sett pannen inn i ovnen. Still inn ovnen på manuell Crisp-funksjon og sett tiden til 35 minutter.

3) Når ovnen piper, er ribba klar til servering (Tiden kan variere noe pga tykkelse, mengde fett på ribben etc. Sjekk og legg eventuelt til et par minutter ved behov).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS