Amarula jul

Sør-Afrika på flaske

Flasken med gul hyssing og elefant på etiketten, er den nest mest foretrukne i Norge. Amarula er en kremlikør basert på det afrikanske bæret Marula. Bærene vokser på trær i Afrika.

Publisert

Amarula i gaveboks.

I Afrika er elefantene blant det c-vitaminrike bærets største fans, og de spiser dem rett fra trærne. Marulabæret sørger også for inntektsgivende arbeid. Bærene som inngår i kremlikørproduksjonen, plukkes av sørafrikanske kvinner.

Amarula er frisk i smaken og kan drikkes bar over is, men syntes du dette er kjedelig kan du for eksmempel bake Amarula julekjeks eller lage en urban Amarula-kaffe. Putt i marshmallows hvis du vil.

Julegaveboks

Fra 1. november lanseres kremlikøren Amarula i gaveboks på Vinmonopolet.

Den er i salg i både 35 cl og 70 cl på boks. Prisene er henholdsvis 200 og 110 kroner.

Kremlikøren nytes bar over is, drikkes sammen med kaffe eller brukes i drinker.

Under finner du noen forslag.

Amarula kaffe med marshmallows

* 2 kopper sterk, nytraktet kaffe

* 25 ml pisket krem

* 30 ml Amarula

* 4 marsmallows

* 10 ml brunt sukker

* 10 ml kakaopulver

Fremgangsmåte: Hell kaffen i store krus. Ha i Amarulaen og deretter pisket krem, brunt sukker og marshmallows. Pynt med kakao eller sjokoladepulver og litt ekstra Amarula.

Kjeks med Amarulafyll

* 250 gram mykt smør

* 120 g fint sukker

* 5 ml vaniljeessens

* 420 g mel

* 3 ml salt

* 30 ml melk

Fyll

* 25 ml instant coffee pulver

* 25 ml kokende vann

* 250 ml sukker

* 125 ml smør

* 75 ml Amarula

Fremgangsmåte: Rør sukker og smør sammen til det er veldig godt blandet (ca 10 minutter). Sikt melet inn i blandingen, sammen med salt og deretter melken. Hell deigen ut på benken, med litt mel, så den ikke kleber. Del opp deigen i passende biter og form dem til rundinger. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 12- 15 minutter.

Fakta Amarula Cream Liqueur

* Amarula Cream Liqueur produseres av Distell, som er Sør-Afrikas ledende produsent av vin og brennevin.

* Det fremstilles en ”eau de vie” av den eksotiske frukten marula, som fatlagres i tre år, før den blandes med frisk fløte.

* Marulatreet vokser vilt i Afrika og kalles også ”elefantens tre”. Treets ovale bær er små og gule og har omtrent fire ganger så mye C-vitaminer som en appelsin.

* Amarula Cream Liqueur med sin lyse nøttefarge har en myk smak, avrundet med en anelse sitrus og den eksotiske marulafrukten.

* Likøren er friskere og lettere enn den tradisjonelle kremlikøren og har vunnet gullmedalje i 2007 som den beste kremlikør i verden på vin- og brennevinskonkurranse - The International Wine and Spirit Competition.

Hold deg oppdatert mned vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken

"
Powered by Labrador CMS