Piemonte vinmarker Barolo
Piemonte vinmarker Barolo

Stenberg & Blom overtar Fontanafredda

Stenberg & Blom er ny importør for Fontanafredda på det norske markedet, med virkning fra mandag 4. oktober 2010. Fontanafredda er en topprodusent fra Langhe i Piemonte med lang historie og tradisjoner. De ble grunnlagt i 1878. I utgangspunktet var det kong Victor Emmanuels jaktslott sørvest for byen Alba, der hans sønn startet vinproduksjon.

Publisert

Fontanafredda har de tilgang til over 100 hektar vinmarker i de beste områdene Piemonte, deriblant Barolo (bildet). (Foto: Morten Holt)

I dag har de tilgang til over 100 hektar vinmarker i de beste områdene i Serralunga d’Alba, Barolo og Diano d’Alba, som alle ligger i hjertet i av Piemonte.

Deres lange historie har gjort det mulig og eksperimentere seg frem til de druene som gir best fruktkvalitet i de forskjellige vinmarkene. Deres filosofi innebærer så lite påvirkning fra vinskaperen som mulig, det er den høye kvaliteten på druene som skal gjøre jobben.

Moderne preg

Over tid har Fontanafredda endret seg fra å lage viner på mer tradisjonelle metoder i en fatlagret stil, til å få et mye mer moderne preg på både innhold og etiketter.

Mye av æren for dette får sjefsvinskaperen Danilo Drocco som kom til Fontanafredda i 1999. Siden den gang har vinhuset gjennomgått en revolusjon som har tatt dem fra å være en tradisjonsrik, litt traust produsent til å komme med den ene positive nyskapningen etter den andre.

Anerkjent produsent

Fontanafredda er i dag en av de mest anerkjente og respekterte produsentene av Barolo, Langhe Nebbiolo, Asti, Barbera og Dolcetto-viner.

I dag er Fontanafredda eid av grupperingen Eataly, som er ledende på å fronte italiensk vin- og matkultur. De eier en rekke kvalitetsmatbutikker i hjemmemarkedet Italia samt rundt i verden under navnet Eataly. Deres hovedfokus ligger på kvalitetsmat- og vin fra Italia.

Du kan få mer informasjon på Fontanafreddas hjemmeside

Se også Stenberg & Bloms hjemmeside for mer informasjon

Pressemelding

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS