BEST BROOKLYN eipa_35_w
BEST BROOKLYN eipa_35_w

The Best of Brooklyn fra Ringnes

Denne høsten har Ringnes lansert tre øltyper fra Brooklyn Brewery for utelivsmarkedet i Norge.

Publisert

Brooklyn Lager.

Bryggeriet ble etablert i 1987 og er i dag et av verdens mest anerkjente mikrobryggerier. Bryggeriet har en av verdens beste bryggere, Garrett Oliver, i staben.

Brooklyn Lager

Brooklyn Lager (5 %) er en fyldig amerikansk lager slik den smakte før forbudstiden. Oppskriften er basert på hemmelige notatbøker fra tiden før forbudstiden 1920-1933, da salg og produksjon av alkohol ikke var tillatt. Brooklyn Lager er brygget med amerikansk toradet malt, og humlesortene Hallertauer Mittelfrueh, Vanguard og Cascade. Fargen er dyp gyllen, ølet har en rund maltsmak med et lett røstet preg og en tydelig bitterhet i avslutningen. Det elegante humlepreget skriver seg også fra tørrhumling. Brooklyn Lager er god å nyte som den er, og passer også til krydret mat, asiatiske og meksikanske retter, hamburgere og lyst kjøtt.

Brooklyn East India Pale Ale.

Anbefalt serveringstemperatur er 4-8 grader.

Brooklyn East India Pale Ale

Brooklyn East India Pale Ale (6,9 %) er et overgjæret øl der Olliver har latt seg inspirere av de originale East Indian Pale Ales, som ble fraktet med skip fra England til de britiske troppene i India på 1800-tallet. Ølet måtte ha både høy bitterhet og høyt alkoholinnhold for å tåle den lange sjøreisen.

Brooklyn EIPA er brygget på engelsk ale malt og en blend av humlesortene East Kent Golding, Willamette, Northdown og Centennial. Ølet er tørrhumlet på tradisjonelt engelsk vis og har fått nydelige, florale aromatoner med innslag av sitrongress, furunål og sitrus. Ølet har fyldig, rik maltsmak med en anelse karamell, kombinert med en robust humlebitterhet.

Brooklyn Brown Ale.

Brooklyn East India Pale Ale smaker fortreffelig som en temperert godbit i glasset, og passer også godt til smaksrike, fete oster og kraftige kjøttretter. Anbefalt serveringstemperatur er 6-10 grader.

Brooklyn Brown Ale

Brooklyn Brown Ale (5,9 %) er en typisk engelsk ale med amerikansk brytning.Det overgjærede ølet er en brown ale som kombinerer det beste av engelske bryggeritradisjoner og amerikansk idérikdom. Ølet er brygget med engelsk toradet malt, belgisk aromamalt og amerikansk røstet malt samt humlesortene Willamette, amerikansk Fuggle og Cascade.

Fargen flammer i rødt og brunt, humlearomaen er åpenbar, duften leder tankene til nybakt grovbrød og skumkronen er kraftig og perlende. Smaken er frisk samtidig som den byr på stor og rik maltsødme, med toner av knekk, mørk sjokolade og et snev av vanilje.

Kort oppsummert - en typisk engelsk ale med amerikansk brytning!

Brooklyn Brown Ale passer utmerket til godt krydret mat, sødmerike kjøttretter, vilt, grillmat og krydderpølser. Anbefalt serveringstemperatur er 6 -10 grader

Les mer om øl i det siste nummeret av Horeca. Nummer 7 2010 er temanummer for øl.

Bli abonnent her

"
Powered by Labrador CMS